فاروس logo

چرا دروس را یاد نمی گیریم

چرا دروس را یاد نمی گیریم

چرا دروس را یاد نمی گیریم

چرا دروس را یاد نمی گیریم

مقاله ای که پیش روی شماست می خواهد با شما در ارتباط با این موضوع که چرا دروس را یاد نمی گیریم صحبت کند.چرا که خیلی از دانش پذیران با این مشکل مواجه هستند.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

 
چرا دروس را یاد نمی گیریم

یکی از پرسش‌ها و مشکلات عمومی محصلین و دانش آموزان این است که چرا هرچقدر درس می خونم نتیجه نمی گیرم و یا اینکه چطور درس بخونم تا بهتر در ذهنم بمونه؟؟؟

در تعریف یادگیری گفته شده است که یادگیری، تغییرات نسبتاً دائمی در رفتار، که بر اثر تجربه و تمرین به وجود می آید.

هر یک از ما به نوعی در فرایند یادگیری با مشکل مواجه هستیم. ممکن است که این مشکل به طور عمده و قابل ملاحظه‌ای پدید نیاید؛ در آن صورت، با اصلاح روش‌ها و از میان بردن مشکلات یادگیری، خود را به حد مطلوب می‌رسانیم. وجود مشکل اساسی در روند یادگیری، امری است که به دلایل گوناگون بروز می‌کند. در ادامه می‌کوشیم تا شما را با برخی از آنها آشنا کنیم. 

1) هدف و انگیزه نداشتن کافی برای یادگیری. هدف ،انگیزه  ایجاد می‌کند. وقتی هدف، متناسب با علاقه‌ها و توانایی‌های یادگیرنده باشد، در او علاقه به یادگیری به وجود می‌آورد. در بسیاری از مواقع، نداشتن یک هدف مشخص، روشن، قابل دسترس و متناسب با یادگیرنده و امکانات اجرایی او، باعث می‌شود که یادگیری به خوبی  انجام نشود.

2) توجه و دقت کافی نداشتن به منظور آموختن. طبق مطالعات انجام شده در مراکز آموزشی، یکی از مسائلی که بسیاری از مربیان عنوان می کنند بی‌توجهی یا بی‌دقتی دانش‌آموزان نسبت به مطالب آموختنی است. کارشناسان، بی‌توجهی یا بی‌دقتی را مهم‌ترین دلیل یاد نگرفتن این افراد می‌دانند. برای اینکه شخص چیزی را به خوبی فهمیده و یاد بگیرد، باید ابتدا به آن توجه کند. علت اساسی بروز این امر، در توجه نکردن کافی به آن چیزی است که می‌خواهیم آ‌ن را یاد بگیریم. برای حل این مشکل باید بدانیم که یادگیرندگان چگونه به چیزی توجه می‌کنند، و از آن مهم‌تر اینکه چرا به چیزی توجه نمی‌کنند.

علت‌های بی‌توجهی:
علت های بی توجهی

 

بی‌توجهی به چیزی که می‌خواهیم آ‌ن را یاد بگیریم، علت‌های زیادی دارد. در اینجا به شرح چند علت اساسی آن می‌پردازیم:

الف: نبودن علاقه و انگیزه کافی. ب: جالب نبودن محرک. ج: وجود موانع و عامل های بازدارنده توجه.

3) رشد ناکافی جسمانی و روانی. قدرت یادگیری، به میزان رشد جسمانی و روانی (ذهنی، عاطفی، اجتماعی و اخلاقی) ما بستگی دارد.

4) نداشتن زمینه قبلی (معلومات پایه) برای یادگیری. توانایی فرد برای فراگرفتن، در موارد بسیار، به زمینه یا پیشینه معلومات او بستگی دارد؛ به عنوان مثال، برای اینکه یک نوجوان لگاریتم را به خوبی و درستی بفهمد، باید قبل از آن چهار عمل اصلی را یاد گرفته باشد؛

5) وجود نارسایی یا اشکال در حواس. حواس پنجگانه (بینایی، شنوایی، بویایی، چشایی و بساوایی) ابزار تماس ما با دنیای خارج هستند و با استفاده از همین حواس است که ما اطلاعاتی را از دنیای پیرامون خود می‌گیریم؛ لذا در شرایطی که فرد دچار نقص جزیی یا کلی حسی باشد، نمی‌تواند اطلاعات لازم را به درستی از محیط اطراف خود بگیرد و در فرایند یادگیری، با دشواری‌هایی روبرو خواهد شد. برای آنکه این افراد بتوانند بیشترین استفاده را از امکانات حسی و حرکتی موجود خود بکنند، با توجه به نوع نارسایی و اشکال و شدت آن، باید وضعیت مناسبی را برای یادگیری آنها فراهم آورد.

6) وجود مشکلات و مسایل عاطفی و هیجانی. تا چندی پیش، اختلافات، اشکالات و ناتوانی‌ها در یادگیری را صرفاً ناشی از مسایل و مشکلات عاطفی می‌دانستند. دلیل آن هم واضح بود؛ چون بیشتر افرادی که دچار ناتوانی در یادگیری بودند، ناراحتی‌های عاطفی خود را به صورت ترس، خشم، اضطراب و … نشان می‌دادند.

می‌دانیم که ناتوانی در یادگیری یا حتی احساس آن، در بسیاری از موارد، ممکن است که منجر به بروز حالات عاطفی مختلفی چون ترس از شکست (عدم موفقیت)، نداشتن اعتماد به نفس، ترس از یاد نگرفتن، ترس از تمسخر یا تنبیه شدن، اضطراب شدید و … شود؛ ولی در مواردی نیز می‌بینیم که این حالات عاطفی، خود باعث به وجود آوردن یا زیاد شدن ناتوانی در یادگیری می‌شوند؛ یعنی به جای آنکه این عوامل، نتیجه ناتوانی در یادگیری باشند، خود باعث ضعف در یادگیری می‌شوند.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

 

همانطور که گفتیم يادگيري به انگيزه نياز دارد، و انگيزه، ميل و رغبت براي رسيدن به يک هدف معين است. هرچه انگيزه براي ياد گیری بيشتر باشد، فرد در راه رسيدن به آن هدف، تلاش و فعاليت بيشتري مي‌کند

 

رعایت کردن نکات زیر در این مسیر به شما کمک بسیاری می‌کند:

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی در پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

برچسب ها