فاروس logo

تست را بزنیم یا با شک جواب دهیم

تست را بزنیم یا با شک جواب دهیم

تست را بزنیم یا با شک جواب دهیم

تست را بزنیم یا با شک جواب دهیم

یکی از مشکلاتی که برخی از داوطلبان حین آزمون یا تمرینات تستی با آن مواجه می‌‌شوند تست های شک دار است. در این مقاله می‌خواهیم بدانیم این تست ها چگونه ایجاد شده و راهکار آن چیست و  آیا تست را بزنیم یا با شک جواب دهیم

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

سوال هم برای کنکوری ها این که تست را بزنیم یا با شک جواب دهیم ؟

یکی از دلایل شک در تست ها کم تسلطی درمطالب است . خصوصا اگر می بینید در مطالعه ی بعضی مطالب زیاد دقیق و خوب کار نکرده اید و خیلی برای شما سخت بوده اند، مطمئنا تست های همین مطالب برای شما جزو تست های شک دار خواهند بود و سرجلسۀ کنکور حتما با این نوع تست ها مواجه خواهید شد و این سوال برایتان پیش می آید که آیا تست را بزنیم یا با شک جواب دهیم

تست زدن بلافاصله بعد از مطالعه و بدون هیچ تمرین و مروری ، کاری اشتباه است و یکی از علت های ایجاد این مشکل، هنگام حل تست، همین موضوع است. 

یک مبحث پس از مطالعه‌ی اولیه لازم است دوباره دوره شود، تمرین های تشریحی یا به زبان دیگر تست‌های آموزشی تمرین شود و بعد به سراغ مرحله‌ی آخر یعنی تست‌های استاندارد و زمان‌دار رفت.

علت دوم تست‌های شک‌دار معمولاً پرتی حواس داوطلب در حین حل تست ها است یا این‌که به دلیل سرعت بالا یا نگرانی و استرس به هنگام خواندن صورت سؤال، نکته یا کلمه‌ی خاصی را جا گذاشته یا به اشتباه متوجه می‌شود و در حل تست به دو گزینه‌ی درست برمی‌خورد و قادر به پاسخگویی نخواهد بود.

علت سوم شک‌دار شدن یک تست بررسی نکردن تست‌های نادرست قبلی و تحلیل آزمون‌هاست. بدون شک اگر داوطلب از اشتباهات خود در تست‌های یک مبحث درس گرفته و یادگیری خود را کامل کند در دام مشابه در سؤالی دیگری نمی افتد و با موفقیت پاسخ تست را تعیین می کند.

گروه دیگری از داوطلبان هستند که علت تست‌های شک‌دارشان انتخاب منابع نامناسب است که در آن‌ها توضیحات اضافه و بی جا و گاهاً نادرست و خارج از کتاب درسی گنجانده شده و داوطلب در حل تست‌های استاندارد و آزمون‌ها بین مطالب کتاب درسی و منبع نامناسب دچار شک می‌شود.

در مجموعً برای آمادگی بهتر و بیش‌تر در حل تست‌ها و توجه به کارنامه‌‌ی بازیابی آزمون‌ها و تحلیل درست درس به درس آزمون، حل تعداد مناسب تست از مباحث دشوار کتاب درسی و هم‌چنین انتخاب منابع درست، نکات حائز اهمیت در دست‌یابی به موفقیت هستند.چرا که با این کارها دیگر این سوال را از خود نخواهید پرسید که تست را بزنیم یا با شک جواب دهیم.

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

راهکارهای شگفت انگیز برای حل تست های شک دار

همانطور که گفتیم یکی از دلایل شک در تست ها کم تسلطی درمطالب است به همین دلیل همیشه در منزل اینگونه مطالب را بیشتر تمرین تستی انجام دهید تا تشریحی.در تحلیل تست های شک دار اگر بیشترین پاسخگویی به تست های شکی ،درست بود ،اجازه دهید که درآزمون ها و درهمین بحثی که قبل از آزمون تست های آنرا تمرین کرده بودید، تست های شک دارش را بزنید اما اگر در تمرین تست زنی در خانه، تست های شک دار بیشترشان غلط از آب درآمدند، نباید این خطر را در آزمون ها بکنید و تست های آن مبحث را پاسخ ندهید.با توجه به اینکه شک بین دوگزینه یعنی احتمال پاسخ صحیح50درصد است پس زیاد منطقی نیست که از خیر جوابگویی به این تست ها به راحتی بگذریم بلکه می توانیم با به دست آوردن مهارت هایی در زمینه ی تست های شک دار قبل از هر آزمونی شک های خود را به پاسخ های درست نزدیک تر کنیم و 

انواع تست های شک دار

اصولأ به طور کلی شک به دو دسته تقسیم بندی می شود . دسته ی اول شک مطلق است،دستۀ  دوم شک نسبی.شک مطلق شک قاطع است و ما هیچ پیش زمینه ای در مورد آن نداریم . اصولأ این گروه از شک ها در تست های محاسباتی برای ما اتفاق می افتد. دسته ی دوم شک نسبی میباشد. این نوع از شک ها از دو جهت منشأ می گیرند. منشأ اول تسلط زیاد ما روی اون مطلب ممکن است باشد. و منشأ دوم می تواند یادگیری های نصفه و نیمه ما در اون مبحث خاص باشد.

راهکار

برای برطرف کردن شک های نسبی سعی شود که در منزل شرایط آزمون را شبیه سازی بکنیم. و اینکه سر جلسه سوالاتی که شک دار می زنیم را علامت دار بکنیم که متوجه شویم چرا این اتفاق می افتد. پیشنهاد می شود در این گروه از شک ها ، شک اول خودمان را جواب دهیم و معمولأ شک بر روی گزینه های دیگر آن تست ناشی از وسواس ما در حل تست و استرس در جلسه آزمون می باشد.

 

نتیجه گیری آخر و راهکار های شک در کنکور

با وجود راه ها و نکات مختلفی که برای کم کردن شک بین دو گزینه وجود دارد و برای غلبه بر اینکه آیا تست را بزنیم یا با شک جواب دهیم مهم ترین آن ها عبارتند از:

1) داوطلب سؤالات متنوع دیده باشد.

2) استدلال های بسیار از قلم های متفاوت دیده باشد.

نکته نهایی: هر چه داوطلب مطالب را کامل تر بخواند، آزمون جامع حل کند، بیشتر تمرین کند و مراحل اصول تست زنی در کنکور را رعایت کرده باشد ، شک بین دو گزینه مسلماً کمتر برایش اتفاق میافتد.

موسسه فاروس طاها آمادۀ ارائه مشاوره در ارتباط با این سوال داوطلبان که آیا تست را بزنیم یا با شک جواب دهیم خواهد بود.

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی در پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

برچسب ها