فاروس logo

دلایل فراموشی مطالب در کنکوری ها

دلایل فراموشی مطالب در کنکوری ها

دلایل فراموشی مطالب در کنکوری ها

دلایل فراموشی مطالب در کنکوری ها

فراموشی مطالب کنکور یکی از مشکلات اصلی دانش پذیران می باشد.این مقاله در نظر دارد مطالبی را که در این مورد می تواند برای شما مفید باشد را با شما در میان بگذارد و همچنین در مورد دلایل فراموشی مطالب در کنکوری ها به طور مفید برای شما صحبت خواهد کرد.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

 

دلایل فراموشی مطالب در کنکوری ها

فراموش کردن یک فرآیند طبیعی برای مغز است و حتی افرادی که حافظه قوی و خوبی دارند هم از شر آن در امان نیستند. شاید این مسئله برای دیگر افراد جامعه خیلی مهم نباشد و بتوانند با آن کنار بیایند؛ اما برای یک داوطلب کنکور سراسری، فراموش کردن مطالب دردسر بزرگی محسوب می شود و این مسئله می‌تواند همه زحمات او را به باد دهد. یک داوطلب کنکور سراسری باید حجم بسیاری از مطالب را مطالعه کرده، به حافظه خود بسپارد؛ مطالبی که تنوع زیادی دارند و یاد آوری جزئیات آنها بسیار مهم است.

یادگیری و فراموشی دو روند وابسته به هم هستند که با نظام هایی در مغز کنترل می شوند.اگر درس هایی را که می خوانید در زمان کوتاهی فراموش کنید، نه تنها از یادگیری آن دور شده اید بلکه انگیزه مطالعه بیشتر در سال کنکور را از دست می دهید.

ترس از فراموش کردن مطالب به تدریج باعث می شود که درس خواندن بی فایده به نظر برسد که به دنبال آن کاری که بی نتیجه باشد با برنامه پیش نمی رود.آسیب دیگری که ترس از فراموشی مطالب و مباحث با خود دارد این است که ممکن است با کیفیت کافی درس نخوانید چوم با خود می گویید هرچقدر هم وقت بذارم بازم یادم می ره.این فکر اشتباه باعث می شود که آن مطلب را به طور کامل مطالعه نکنید و به تسلطی که می خواستید برسید نرسید.

علت‌های اصلی فراموشی:

1 ـ یاد گرفتن ناقص   

یاد گرفتن ناقص 

 

 بسیاری از مواقع، ناتوانی در یادآوری، به این خاطر است که موضوع مورد نظر به درستی فراگرفته نشده‌اند ؛ یعنی اشکال در یاد گرفتن است.

2 ـ نبودن محرک مناسب

گاهی اشخاص، مطلب یا موضوعی را که خیلی خوب یاد گرفته‌اند، به یاد نمی‌آورند؛ زیرا محرک مناسبی برای به یادآوری آن مطلب یا موضوع وجود ندارد؛

3 ـ سرکوب اطلاعات

بسیار دیده‌ایم که افراد، مطلب یا موضوعی را که برای آنها با اضطراب و ناراحتی همراه بوده است، به طور موقت به یاد نمی‌آ‌ورند؛ مثلاً کسی که به درس ریاضی علاقه ای ندارد، یادش می رود که تکالیف حسابش را انجام دهد

مطالعات نشان داده است که بعضی از بچه‌ها در خانواده‌ای زندگی می‌کنند که والدینشان تاکید بسیار زیادی بر گرفتن نمره «خوب» از سوی آنها دارند و فرزند خود را به خاطر گرفتن نمرات «بد»، به صورت نامناسب تنبیه می‌کنند. در این مورد نیز می‌بینیم که کسب نمره «بد» با آن چنان عواقب وخیمی همراه بوده و آن قدر استرس به وجود می‌آورد که چنین فردی، بدون اینکه خودش بخواهد، به طور ناخودآگاه، نمره «بد» را از ذهن خود دور می‌کند و آن را به یاد نمی‌آورد.

4 ـ نبودن انگیزه برای یادآوری

داشتن انگیزه، نه تنها در مورد یادگیری، بلکه در مورد به یاد آوردن مطالب نیز نقش دارد. در زندگی روزمره، ما با موارد زیادی رو به رو می شویم که می‌بینیم در حالی که کودک یا نوجوانی مطلبی را به خوبی آموخته است، آن را به موقع  به یاد نمی‌آورد.

یکی از دلایل بروز این موضوع، آن است که این کودک یا نوجوان، دیگر نیازی به یادآوری آن مطلب نمی‌بیند. 

5 ـ گذشت زمان

ظاهراً گذشت زمان، عامل دیگری است که باعث می‌شود تا شخص مطالبی را که آموخته است، به یاد نیاورد؛ در واقع، اینطور به نظر می‌رسد که قدرت نگهداری مطالبی که فرا گرفته شده است، با گذشت زمان ضعیف می‌شود؛ در این مورد، بر خلاف ضعف یاد گرفتن مطالب، یادگیری به خوبی انجام شده، ولی ظاهراً اثر آن به مرور زمان از بین رفته است.

به طور کلی حافظه ما از دو بخش حافظه کوتاه مدت و حافظه بلند مدت تشکیل شده است.اطلاعات در هر قسمت از حافظه، طول عمر مشخصی دارند.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

 

دسته بندی مباحث

فراموشی مطالب کنکور 

 اگر مبحثی را نتوانسته اید خوب به یاد آورید دلیلش این است که شما آن مطالب را در ذهن خود به خوبی سازماندهی و دسته بندی نکرده اید پس مغز نمی تواند در زمان مقرر پاسخ را پیدا کند . به این ترتیب هر اندازه که مطالب خوانده شده ی خود را سازماندهی و مرتب کنید به همون اندازه هم بازیابی و استفاده از مباحث در حل تست ها سریعتر و راحتر انجام می گیرد.

همچنین شما می توانید با خلاصه نویسی ، حاشیه نویسی ، تهیه فلش کارت ها و نیز تهیه جدول ها و نمودارهای خلاصه شده به سازماندهی مطالب در ذهنتان کمک بسیاری کنید و تا حد زیادی از فراموشی جلوگیری کنید.

تکنیک مرور و تکرار گذشته

هر زمان خواستید مبحث جدیدی را بخوانید حتما نخست مباحث قبلی را مرور کنید .می توانید در حد یک مرور سریع داشته باشید و یا اینکه با تست زنی مرور کنید. توجه داشته باشید که در کل هدف از مرور ، یاد آوری مطالب خوانده شده در گذشته است.

نکات تکنیکی مرور

نکات تکنیکی زیر را نیز بدانید تا دچار فراموشی مطالب نشوید:

-مطلبی که می خوانید عمقی و با درک معنا بخوانید.
-از حفظ طوطی وار مطالب دوری کنید و حتما بصورت عمقی مطالعه داشته باشید.
-مباحثی که می خوانید به زبان خودتان بازگو نماید تا در ذهنتان بیشتر ماندگار شوند.
-تمرین و تکرار را جدی بگیرید ، بخصوص در دروس سختی مثل ریاضی و فیزیک

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی در پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

برچسب ها