images-shape-5images-shape-6images-shape-7images-shape-21images-shape-21

جزئیات مقاله

پزشکی, دندان پزشکی, داروسازی با 24 گام برنامه ریزی فاروس با قاطعیت و اطمینان 100%

کم خوابی را فراموش کنید اخبار دانشگاه ها - مقالات کنکوری

کم خوابی را فراموش کنید

می خواهید در مورد تاثیر خواب در یادگیری اطلاعاتی را به دست آورید؟اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که برای انجام کارهایتان از خوابتان می گذرید در این مقاله همراه ما باشید تا با خواندن مطالبی که عنوان می شود با کم خوابی خداحافظی کنید.

یک سوم عمر انسان‌ها به خوابیدن می‌گذرد. این جمله ای است که همه ما بارها آنرا دیده یا شنیده‌ایم، اما واقعا چرا بدن ما به این حد از خواب نیاز دارد و خوابیدن یا نخوابیدن چه تاثیراتی بر روی زندگی ما خواهد گذاشت؟

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

 
کم خوابی را فراموش کنید

در بین بسیاری از دانش‌آموزان، این ذهنیت اشتباه وجود دارد که برای جبران عقب افتادگی از درس های خود باید ساعات خواب را به درس خواندن اختصاص دهند، و به همین دلیل، آنها بسیاری از مواقع دچار کمبود خواب هستند. آنها در طول روز خسته و کسل هستند و روزشان بدون داشتن انرژی کافی هدر می رود؛ در واقع  این کار نه تنها به دانش آموزان هیچ کمکی نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود که تمرکز کافی را سر جلسه آزمون یا کلاس درس نداشته باشند و بازدهی آنها تا حد بسیاری پایین بیاید. 

برای اینکه بهترین بازدهی را از بدن و به خصوص مغز خود بگیریم باید خواب کافی داشته باشیم.

مطالعات انجام شده نشان می‌دهند که خواب کافی از دو جهت بر یادگیری و حافظه شما تاثیر خواهد گذاشت.

  1. پایین آمدن تمرکز و توانایی یادگیری به علت کمبود خواب
پایین آمدن تمرکز و توانایی یادگیری به علت کمبود خواب

 

  1. ضعیف شدن حافظه و ناتوانی در به خاطر سپردن و یاد آوری مطالب

هنگامی که شما خوابیده‌اید، تقریبا همه اعضای بدنتان نیز در حال استراحت هستند. اما این جا یک استثنا هم وجود دارد و این استثنا مغز است. مطالعات انجام شده نشان می‌دهند که مغز شما حتی هنگامی که شما در خواب هستید هم در حال پردازش اطلاعات است و انتقال اطلاعات به حافظه شما را انجام می دهد. 

امروزه ثابت شده که یکی از عواملی که در موفقیت درسی دانش‌آموزان، بخصوص در شب‌های امتحان، تاثیر خیلی زیادی دارد داشتن خوابی مناسب و کافی است؛ زیرا خواب، یادگیری و حافظه را تقویت می‌کند، انرژی لازم  را در طول روز فراهم می نماید و کمک می کند تا مغز ما بیشترین کارآیی را هنگام درس خواندن داشته باشد. به این مساله، تمامی داوطلبان، بخصوص در شب قبل از کنکور، اشاره دارند و تلاش می‌کنند که خوابی آرام و مناسب در این شب داشته باشند.

 
خوابیدن با مغز ما چه می کند

حافظه با تمرین مطالب یاد گرفته شده شکل می گیرد. بیشتر این تمرین ها بدون اینکه خودمان متوجه آن شویم، اتفاق می افتند، یعنی وقتی خواب هستیم.

خواب نه تنها به حافظه استحکام می دهد ، بلکه به یادگیری هم کمک می کند. به علاوه خواب حافظه را مجدد سازماندهی کرده و جزئیات حافظه  را که موجب بهبود خلاقیت می شود، پیکر بندی می کند. سازماندهی مجدد کیفی از خاطرات به شکل گیری خاطرات جدید منجر می شود یا به یادگیری مطالبی که قبلا یادگیری آنها سخت بوده، کمک می کند. این امر باعث داشتن دیدگاه های خلاقانه و منحصر به فرد برای یک موقعیت می شود.

ما در زمان پرمشغله ای زندگی می کنیم و همزمان در مسیرهای گوناگونی قدم برمی داریم. در این حالت اولین قربانی خواب است. واضح است که با ثبت خاطرات در طول خواب، یادگیری بهبود می یابد. بنابراین لزومی ندارد دانش آموزان به خاطر درس خواندن بیشتر به خواب خود غلبه کرده و ساعت ها بی خوابی بکشند. البته حجم مطالبی که مطالعه می شود نیز باید تحت کنترل باشد و خارج از توان دانش آموز نباشد.

اگرچه یادگیری و یادآوری همیشه در زمان بیداری اتفاق می‌افتند. اما تحقیقات نشان می‌دهند که خواب عنصری است که قسمت های مختلف حافظه ما را به هم وصل می‌کند. در واقع اتفاقات و تجزیه و تحلیل‌هایی که در هنگام خواب درون مغز ما اتفاق می افتد، علاوه بر حافظه ما بر روی یادگیری و یادآوری نیز تاثیر دارد. در نتیجه نداشتن خواب کافی باعث ضعف شما در یادآوری و به خاطر سپردن مطالب خواهد بود.

افراد باید موارد پرت کننده ی حواس خود را به پایین ترین حد ممکن برسانند و زندگی خود را منظم کنند تا مجبور به بیدار ماندن تا دیر وقت نباشند.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

 
 چگونه خوابی راحت داشته باشیم؟

یکی از مؤثرترین راه‌ها برای داشتن خوابی آسوده، تغذیه مناسب است.

مرغ، غذاهای دریایی، ماهی تن یا ماهی کباب شده و سبزیجات پخته و  ویتامین B3  جزو مناسب‌ترین شام‌ها به حساب می‌آیند.  

سبزیجات( همه سبزیجات، خصوصاً سبزیجاتی که دارای برگ سبز تیره هستند)، به خوابیدن کمک می‌کنند.

لبنیات: خوردن دوغ، شیر و ماست همراه شام، برای داشتن خواب آرام و عمیق بسیار کمک کننده است. 

بهتر است که شام حداقل دو تا سه ساعت قبل از خوابیدن صرف شود و از خوردن غذاهای سرخ شده، تند یا چرب خودداری گردد.

 چه غذاهایی را نخورید؟

برای اینکه دچار بی‌خوابی نشوید، باید از مصرف غذاهای دارای پروتئین بالا مثل گوشت از دو ساعت قبل از خواب خودداری کنید. همچنین سعی کنید که شب و قبل از خواب، از خوردن شکلات، بادمجان، سیب زمینی، شکر، سوسیس، اسفناج و گوجه فرنگی خودداری کنید.

به طور کلی نباید در شب، غذاهای سنگین، چرب یا تند خوراکی‌های بسیار شیرین و دارای قند زیاد نوشیدنی‌های کافیین دار مثل چای، قهوه و نوشابه مصرف کرد.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی در پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

برچسب ها: