images-shape-5images-shape-6images-shape-7images-shape-21images-shape-21

جزئیات مقاله

پزشکی, دندان پزشکی, داروسازی با 24 گام برنامه ریزی فاروس با قاطعیت و اطمینان 100%

راهنمای یادداشت برداری اخبار دانشگاه ها - مقالات کنکوری

راهنمای یادداشت برداری

چند بار برای شما اتفاق افتاده که هنگام مرور مطالب برای یک آزمون از حجم زیاد یادداشت‌ها و بهم ریختگی آن‌ها کلافه شوید؟ یادداشت برداری یکی از اصلی‌ترین و مهم ترین مراحل مطالعه‌ی فعال است. در حقیقت شما با یادداشت برداشتن از مطلبی که در حال مطالعۀ آن هستید یا آنچه استاد در حال تدریس است، مرور آن را برای خود آسان تر می‌کنید. برای همین هم دانستن روش‌های اصولی یادداشت برداری برای هرکسی ضروری می باشد.

در مقاله ای که پیش روی شماست ما برای شما از اهمیت یادداشت برداری و همچنین انواع آن صحبت خواهیم کرد.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

 
اهمیت یادداشت برداری

تجربه ها نشان می‌دهند که برای یادگیری، تاثیر یادداشت‌برداری درست، چندین برابر از خواندن بیشتر است؛ ضمن این که یادداشت‌برداری صحیح، در به خاطر سپردن و به خاطر آوردن مطالب نیز نقش مهم دارد. این کار هم باعث تمرکز حواس و هم موجب بیش‌تر به خاطر سپردن مطالب و مباحث درسی می‌شود.

برای اینکه بتوانیم اطلاعات را از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت خود منتقل کنیم، باید حتما آن‌ها را مرور کنیم. اما تنها کاری که از این فراموشی ناخواسته جلوگیری می‌کند، همین یادداشت برداری است. شاید اساسی ترین نقشی که یادداشت برداری در یادگیری ما دارد، کمک به مرور مطالب است. هنگامی که شما بخش های مهم یک مطلب یا آموزش را یادداشت کرده باشید، مرور آن‌‌ها برای شما راحت تر خواهد بود. پس به نوعی می‌توان گفت یادداشت برداری با ساده‌‎تر کردن مرور، باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود.

علاوه بر این وقتی تمامی مطالب به صورت کاملا مرتب کنار هم قرار بگیرند، مرور و مطالعه آن‌ها ساده‌تر می‌شود. پس می‌توانیم بگوییم که یادداشت برداری علاوه بر زمان، بر روی کیفیت یادگیری ما هم اثرگذار است.

مهم ترین موضوعی که باید در مهارت یادداشت برداری خود داشته باشید، این است که تمرکز شما روی مفاهیم و کلمات کلیدی باشد. مرتبط ترین اطلاعات را تشخیص دهید. عبارات و کلمات کلیدی را بشناسید و سعی کنید چیز هایی که لازم هستند را حتماً داخل یادداشت قرار دهید و آن ها را جا نیندازید.

فواید یادداشت برداری

در مورد اهمیت یادداشت برداری صحبت کردیم. اما حالا نوبت به آن می‌رسد که به فواید آن بپردازیم:

  • صرفه جویی در زمان با خلاصه کردن همه مطالب مهم.
  • افزایش تمرکز و دقت زیرا افراد برای یادداشت برداری باید حواسشان را بیشتر جمع کنند.
  • تجربه یادگیری فعال که علاوه بر موثر بودن، از خستگی فرد هم جلوگیری می‌کند.
  • بالا ر فتن درک مطلب و بهتر شدن توانایی به یاد آوردن.
  • درک صحیح اولویت بندی مطالب.
  • بهبود توانایی در منظم کردن مطالب.
  • افزایش خلاقیت چرا که فرد مجبور می شود مطالب را یک بار دیگر از زبان خود بنویسد.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

 
انواع یادداشت برداری

بسته به سلیقه و میزان یادگیری و درک افراد از مطالب، روش های مختلفی برای یادداشت برداشتن وجود دارد. هرکدام از این روش ها می توانند در موقعیت های مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. البته این موضوع و انتخاب یکی از روش ها به سبک یادگیری ما هم بستگی دارد. به هر حال ۵ روش مهم برای یادداشت برداری اصولی عبارتند از:

1) حاشیه نویسی

حاشیه نویسی

 

حاشیه نویسی یکی از معمول ترین روش ها برای نت برداشتن است. ما معمولا در طول کلاس نکاتی را که معلم یا استاد اضافه بر کتاب بیان می‌کند را در گوشه ای از کتاب و در حاشیه‌ها می نویسیم. این نکات غالبا کلماتی کلیدی هستند که ما را به یاد مفهوم مورد نظر می اندازند. 

2) هایلایت کردن یا علامت زدن

هایلایت کردن نیز مثل حاشیه نویسی از رایج ترین روش های نت برداری است که در آن ما به کمک یک ماژیک روی مطالب مهم خط می‌کشیم و آنها علامت‌گذاری می‌کنیم. اینکار باعث می‌شود که هنگام مرور فقط مطالب مهم و کاربردی را بخوانیم.

3) جدول کشیدن

 جدول ها معمولا برای استفاده در کنفرانس ها و یا ارائه یک موضوع استفاده می شوند. مهم‌ترین ویژگی جدول‌ها این است که به ما این امکان را می دهند که مطالب را دقیق دسته بندی کنیم. به این ترتیب یادداشت‌های ما بسیار منظم خواهد بود.

4) اوت لاین کردن

 برای اوتلاین کردن ما باید از کامل ترین بخش شروع کنیم و به مرور با دسته بندی های بیشتر بر جزئیات آن اضافه کنیم. این روش نیز بیشتر مواقع در کلاس و در هنگام درس مورد استفاده قرار می گیرد.

5) نقشه کشی ذهنی

نقشه کشی ذهنی نیز مانند اوتلاین کردن اطلاعات را خیلی خوب دسته بندی و سازماندهی می‌کند. همچنین به دلیل اینکه نقشه های ذهنی شکل بصری دارند، به حافظه سپردنشان راحت‌تر است. نقشه های ذهنی می‌توانند ترتیب زمانی و ارتباط زمانی مطالب را هم بر خلاف روش اوت‌لاین کردن، به خوبی نشان دهند. همه این موارد باعث شده‌اند که این روش به عنوان مدرن‌ترین و بهترین ابزار یادداشت برداری شناخته شود. برای کشیدن یک نقشه ذهنی باید از یک ایده کلی و کامل شروع کنیم، و سپس جزئیات و مطالب مرتبط را به آن اضافه کنیم.

6) یادداشت کرنل

یکی از بهترین روش‌های یادداشت برداری که به جز دسته‌بندی مطالب، هر بخش را به خوبی توضیح داده است همین یادداشت کرنل است.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی در پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

برچسب ها: