فاروس logo

جشنواره خوارزمی/ باید چه شرایطی داشته باشیم تا نخبه اعلام شویم؟

جشنواره خوارزمی/ باید چه شرایطی داشته باشیم تا نخبه اعلام شویم؟

جشنواره خوارزمی/ باید چه شرایطی داشته باشیم تا نخبه اعلام شویم؟

جشنواره خوارزمی/ باید چه شرایطی داشته باشیم تا نخبه اعلام شویم؟

  

جشنواره خوارزمی نام یک جشنواره علمی در ایران است. که توسط سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار می‌شود. نام این جشنواره از نام محمد بن موسی خوارزمی دانشمند مشهور ایرانی گرفته شده‌ است. این جشنواره از سال ۱۳۶۶ به صورت بین‌المللی آغاز به کار خود کرد. سپس در سال ۱۳۶۸ با هدف جلب مشارکت دانش آموزان، بخش دانش‌آموزی نیز به آن اضافه گردید. پس از آن با طی ۱۰ سال فعالیت در حوزه بین‌المللی. اولین دوره این جشنواره در قالب جشنواره جوان خوارزمی در سطح ملی با مشارکت وزرات آموزش و پرورش آغاز گردید. همچنین، از سال ۹۳ بخش نوجوان خوارزمی نیز ویژه دانش‌آموزان متوسطه اول به جشنواره افزوده شد. در ادامه این مقاله فاروس طاها به بررسی جامع این موضوع می پردازیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.

  

  

روند برگزاری جشنواره خوارزمی

  

در ابتدا طرح ‌ها در آموزش و پرورش منطقه (در تهران و شهر های بزرگ) یا در آموزش و پرورش شهر (در شهر های کوچک) بررسی می شود. و سپس از طرح‌ها دفاع می‌شود. سپس بر اساس معیارهای جشنواره به دو گروه قابل تقدیر در سطح منطقه و گروه قابل ارائه در سطح استان می‌فرستند. سپس در سطح استان بررسی شده و بعضی از طرح‌ ها دعودت داده می‌شوند. طرح‌ های پذیرفته شده بعد از دفاع به دو گروه قابل تقدیر در سطح استان (رتبه‌های دو و سه استانی) و قابل ارائه در سطح کشور تقسیم می‌شوند. طرح‌ های پذیرفته شده جهت کشوری به دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی فرستاده می‌شود.

 

پس از بررسی طرح ‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند طرح‌ هایی که به استان ‌ها عودت داده می‌شود تا برای رتبه اول استانی تلاش کنند. و طرح‌ هایی که قابل دفاع هستند از کل ایران جمع می‌شوند. و پس از دفاع این طرح‌ ها بررسی شده و به دو گروه برگزیده کشوری (رتبه‌ های یک و دو و سه کشوری) و عودت داده شده جهت رتبه اول استانی تقسیم می‌شوند. سپس در هفته پژوهش در ایران در جشنی با حضور معاون اول رئیس جمهور ایران، وزیر آموزش و پرورش ایران، وزیر علوم، وزیر تحقیقات و فناوری رتبه ‌های برگزیده اعلام و جوایزشان اهدا می‌شود.

  

شرايط شرکت در جشنواره

  

کليه دانش آموزان و هنرجويان دوره متوسطه و پيش دانشگاهی، اعم از دولتی و غيرانتفاعی، روزانه و بزرگسالان. و دانشجويان دوره های کاردانی آموزشکده های فنی و حرفه ای، مراکز تربيت معلم و ساير مراکز آموزش عالی وابسته به آموزش و پرورش، با رعايت شرط سنی حداکثر 30 سال تمام. می توانند در بخش دانش آموزی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش جشنواره جوان خوارزمی شرکت کنند.

  

معیارهای داوری طرح ها در جشنواره خوارزمی

 

  

ارزش علمی، پژوهشی و فنی طرح

  

به این معنی که طرح دارای مبانی نظری می باشد. یعنی در ساخت و انجام آن، طرح و طراحان از روش ها و قوانین علمی استفاده کرده اند. همچنین، طرح ارائه در مقایسه با طرح های مشابه با توجه به مبانی نظری و استفاده از روش ها و قوانین علمی، دارای ارزش بالاتر می باشد. این ارزش از دیدگاه داوران ممکن است ناظر بر کاربرد طرح، هزینه و بازده، مزیت طرح نسبت به طرح های مشابه و یا سهولت استفاده از آن باشد.

  

خلاقیت و نوآوری، تجزیه و تحلیل و نتیجه گیری

  

خلاقیت عبارت است از از تولید فکر جدید و نوآوری در ساخت ابزار و یا خلق اثری بدیع در هنر و ادبیات است. به این معنی که طرح ارائه شده ممکن است براساس تفکر دیگران، تغییراتی در آن، ساخته و یا ارائه شده. و یا ممکن است طرح بر اساس تفکر طرح یا طراحان شکل گرفته باشد. که در این صورت خلاقیت و نوآوری را دارا خواهد بود.

 

تجزیه و تحلیل و نتیجه گیری بدین معنی است که فرد بتواند اجزاء و عناصر یک مسأله یا پدیده را مورد بررسی قرار دهد. و سپس ارتباط بین اجزاء و عناصر را تحلیل کند. و در نهایت، به یک فرضیه و یا نظریه برسد و راهکارهایی را ارائه نماید.

  

کاربرد و حل مسأله

  

کاربرد و حل مسأله بدین معنی است که طرح یا طراحان به مسأله ای برخورد کرده اند. و برای حل آن مسأله، راه حل و یا راه حل هایی کاربردی پیشنهاد نموده اند. که قابل ساختن و یا عمل کردن است. همچنین، تجویز آن، راه حل منطقی مسأله مورد نظر طراح یا طراحان می باشد. در آثار ادبی و هنری، ارزش و کاربرد اثر در ادبیات و هنر، ملاک ارزیابی خواهد بود.

  

گزارش و مستند سازی

  

طراحان باید کلیه مراحل عملیات طرح از شروع تا پایان را براساس چهار چوب یک نوشتاری علمی. با رعایت " مقدمه، پیشینه تحقیق، طرح مسأله، تعریف و تشریح کامل اجزاء ساخته شده. شیوه عمل آن و قوانین علمی به کار رفته در آن. همچنین، در طرح های پژوهش علاوه بر موارد فوق. امکان مطالعه، عامل زمان و مکان، تهیه و تنظیم فرضیه، طبقه بندی اطلاعات، تجزیه و تحلیل اطلاعات، تعیین اعتبار فرضیه، نتیجه گیری و در صورت امکان، ارائه نظریه. " همراه با مدرک و مستندات لازم ( عکس، نمودار، فیلم، دیسکت و سی دی و ... ) ارائه نمایند.

  

مدارک لازم جهت ارائه طرح به ستاد جشنواره

  

  

تبصره: دست ساخته هاي طراحان (به جز طرح هاي هنري، حداکثر در ابعاد 5/1*1 متر) در صورت دعوت به دفاع حضوري ارائه شود.

  

نکات مهم

  

  

طرح قبولی تضمینی در کنکور تجربی فاروس طاها

  

موسسه فاروس طاها >>> با سال ها تجربه در زمینه قبولی کنکور تجربی برنامه ریزی خود را مبنی بر گام با پشتوانه سال ها سابقه به اتمام رسانده است. این برنامه شامل: برنامه ریزی پایه دهم تا کنکور به همراه قوی ترین منابع آموزشی کشور، برنامه ریزی پایه یازدهم تا کنکور به همراه منابع می باشد. به علاوه، این برنامه شامل مشاوره و برنامه ریزی برای پایه دوازدهم و متقاضیان کنکور در کم تر از یک سال است.

 

این طرح قبولی تضمینی موسسه فاروس طاها، با هدف کسب رتبه برتر در رشته های محبوب و پرطرفدار تجربی از جمله: رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی شکل گرفته است. با انتخاب مشاوره تحصیلی و برنامه ریزی موسسه فاروس از هر یک از منابع کمک آموزشی دیگر بی نیاز خواهید شد. همچنین، می توانید با آزمون های مرحله به مرحله فاروس طاها سطح خود را در پایان هرگام بسنجید. همچنین، رتبه خود را ببینید. جهت کسب اطلاعات بیش تر در این زمینه کافی است، مشخصات خود را شامل نام، نام خانوادگی و پایه تحصیلی به شماره 09120981385 از طریق واتساپ ارسال کنید.

  

سوالات متداول جشنواره خوارزمی

  


آدرس سایت ثبت نام جشنواره خوارزمی چیست؟


نشانی سایت ثبت نام khwarizmi.ir می باشد. لینک آن در ادامه قرار داده شده است.


مدارک لازم برای شرکت در جشنواره خوارزمی چیست؟


مدارک لازم برای شرکت در جشنواره های خوارزمی در این مقاله فاروس طاها بیان شده است.


سن شرکت در جشنواره جوان خوارزمی چند سال است؟


حداكثر سن شركت در جشنواره جوان خوارزمی سی و پنج سال تمام می باشد.

  

آدرس سایت جشنواره خوارزمی: khwarizmi.ir

  

پانوشت: جشنواره خوارزمی, جشنواره خوارزمی دانش آموزی چیست, طرح های برگزیده جشنواره خوارزمی, ثبت نام در جشنواره خوارزمی, نتایج جشنواره خوارزمی

برچسب ها