در این مقاله می خواهیم روش خلاصه نویسی زیست را به شما آموزش دهیم. درس زیست از ضریب و اهمیت بالایی برای بچه های تجربی برخوردار است. خصوصا برای داوطلبان علاقه مند به رشته ی پزشکی👨⚕️👩⚕️. این درس هم حجم زیادی دارد و هم سوالات آن به صورت ویژه و ترکیبی است. با این تفاسیر، چگونه در کنکور از پس آن برآییم؟ بهترین کار که هم وقت کمی از شما می گیرد و هم امتحان شده و حتما نتیجه می دهد خلاصه نویسیت. طی مصاحبه ای که با نفرات برتر کنکور شده است، همگی آن ها در هنگام مطالعه درس هایشان خصوصا برای درس زیست در کنار کتب درسی خود حاشیه نویسی می کنند. این راه یک راه ساده ای است که نه وقت زیادی از شما می گیرد و نه هزینه ای برای شما دارد. یک منبع عالی نیز برای زمان های جمع بندی شما فراهم می کند.
زمانی که بچه ها می گوییم نکات خود را یادداشت برداری کنید، در بعضی موارد آن ها اصلا نمی دانند که خلاصه نویسی چیست؟ دوستان عزیز باید یاد بگیرید که چطور مطالب را بتوانید خلاصه وار در جایی بنویسید. نوشتم کامل از روی کتاب درسی نه تنها فایده ای ندارد، بلکه وقت شما را هم می گیرد. هدف ما مشق نوشتن شما نیست! باید یک سری مطالب هدف مند بنوسید. اصلا بهتر بگوییم، بهترین روش خلاصه نویسی زیست این است که شما به صورت داستان وار بنوسید. هر چه بیشتر مطالب را به هم ربط دهید در حل تست های ترکیبی این درس موفق تر خواهید بود. ضمن آنکه این کار به درک هر چه بیشتر مفاهیم برای شما کمک می کند. پس بخشی از ساعت مطالعه خود را نه فقط برای این درس بلکه برای همه درس هایتان به یادداشت برداری اختصاص دهید.
بهترین روش خلاصه نویسی برای کنکور به این صورت است که شما اول همه مبحث موردنظر را بخوانید، تمام مطالب را درک کنید و سپس هر آنچه که فهمیدید را یاداشته کنید. البته برای درس هایی که فرمولی هستند نوشتن بیشتر فرمول ها شاید خالی از لطف نباشد. این که پنج خط بخوانید و سپس همان را یادداشت برداری کنید، اصلا توصیه نمی شود. همین ایده را به عنوان روش خلاصه نویسی زیست هم به شما توصیه می کنیم. مبحث به مبحث بخوانید و گام به گام پیشرفت کنید. در صورت نیاز به مشاور کنکور نیز فاروس طاها را انتخاب نماییید.
حس می کنم خلاصه نویسی وقت زیادی از من می گیرد. راه جایگزین آن را داشتن مطالب مروری در زمان جمع بندی چیست؟
همانطور که در این مقاله گفته شد بهترین راه همین است. در ضمن گقته شد که خلاصه نویسی فقط ذکر مطالب مهم با بیان خودتان است که این کار نه شما را خسته می کند و نه وقتی از شما می گیرد. پس باید شیوه ی درست این کار را بیاموزید.
آیا نکته نویسی در درس های عمومی هم مفید است؟
بله این شیوه برای همه درس ها توصیه می شود. مثلا برای درس ادبیات می توانید کلمات مهم را در جایی یاداشت کنید که هم معنی ان را بدانید و هم املای آن در ذهن تان بماند.