images-shape-5images-shape-6images-shape-7images-shape-21images-shape-21

جزئیات مقاله

پزشکی, دندان پزشکی, داروسازی با 24 گام برنامه ریزی فاروس با قاطعیت و اطمینان 100%

رتبه کل کشوری در آزمون سراسری | تفاوت رتبه کشوری و رتبه در سهمیه آزمون

رتبه کل کشوری در آزمون سراسری | تفاوت رتبه کشوری و رتبه در سهمیه

بررسی کارنامه کنکور ؛ برای شرکت کنندگان در آزمون سراسری یکی از مهمترین معزلات پیش رویشان می باشد. این کار برای بسیاری از افراد که در این گونه موارد تجربه ای ندارند ( تجزیه و تحلیل کارنامه کنکور ) بسیار دشوار باشد. آیا شما هم از آن دسته از افرادی هستید که می خواهید بدانید رتبه نهایی کنکور سراسریتان چه عددی شده است و رتبه کشوری که در کارنامه سراسری درج شده نشان دهنده چه رتبه ای است؟ این سوال و هزاران سوال دیگر قطعا برای شما پیش آمده است . اگر به دنبال جواب این گونه سوالات هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با رتبه کشوری در کارنامه کنکور آشنا شوید.

کارنامه کنکور سراسری شامل چه بخش ‌هایی است؟

با نگاه کردن به کارنامه آزمون سراسری متوجه می شویم که با بخش های مختلفی روبه رو می شویم که هر کدام از این بخش ها برای داوطلبین از اهمیت زیادی برخوردار است که آشنایی با نحوۀ تجزیه و تحلیل این بخش ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

  • سال تحصیلی
  • شهر داوطلب
  • سهمیه قبولی
  • رتبه کشوری
  • نوع دوره
  • رتبه در سهمیه
  • تراز درس ‌های عمومی و تخصصی

سهمیه قبولی در کارنامه کنکور یا سهمیه مناطق در کنکور

سهمیه مناطق کنکور یکی از مهمترین مواردی است که در کنکور سراسری باید مورد توجه داوطلب قرار بگیرد. که شامل مناطق 1،2،3  می باشد. که براساس منطقه سه سال آخر تحصیلی دانش آموزان مشخص می گردد. در هر یک از شهرها و روستاهای موجود در کشور بر اساس نوع و کیفیت آموزش و امکانات موجود در آن منطقه به سه گروه 1،2،3 تقسیم بندی می گردد. منطقه 1 شامل شهرهایی می باشند که دارای امکانات آموزشی بیشتری می باشند. و به همین ترتیب مناطق محروم تر در منطقه های پایین تری قرار می گیرند.

رتبه کشوری چیست؟ آیا رتبه کشوری مهم تر است یا منطقه ای؟ مطمئنا این سوال برای همه داوطلبین مطرح شده است اما بیشتر آنها جواب آن را نمی دانند. آیا شما درباره رتبه کشوری چیزی می دانید . بیشتر داوطلبین فکر می کنند که رتبه کشوری همان رتبه اصلی آن ها در کارنامه سراسری است اما مطلقا این فکر اشتباه است! رتبه کشوری معیار اصلی برای سنجش دانشگاه ها و انتخاب نهایی نمی باشد.

رتبه کشوری در کارنامه سراسری، جایگاه داوطلب را در میان تمام شرکت کنندگان آزمون سراسری بدون اعمال سهمیه نشان می دهد. در واقعیت، این رتبه ، رتبه نهایی داوطلب برای قبولی در دانشگاه نمی باشد. در واقع رتبه کشوری یک داوطلب، جایگاه آن داوطلب را نسبت به سایر داوطلبان کنکور در آزمون سراسری نشان می دهد. پس در واقع رتبه کشوری داوطلب همان رتبه خالص داوطلب می باشد که سهمیه در آن اعمال نشده است. سهمیه هایی مانند ایثارگران، سهمیه رزمندگانو ... که بر روی رتبه کشوری داوطلب اعمال می شود.

رتبه کشوری چیست؟

در انتهای جدول رتبه بندی داوطلب رتبه ای درج می شود که رتبه کشوری او حساب می شود که به معنای رتبه داوطلب بین تمامی داوطلبان شرکت کننده بدون اعمال هیچ گونه سهمیه ای می باشد. بیشتر داوطلبین به این فکر می کنند که این رتبه معیار اصلی انتخاب آن ها برای دانشگاه مورد نظرشان می باشد. اما در واقعیت از آنجایی که هر دانشگاه برای کد رشته های مختل سهمیه های متفاوتی در نظر گرفته است، پس بر این اساس، اساس قبولی داوطلب رتبه در سهمیه او می باشد. در واقع این رتبه تنها نشان دهنده جایگاه اصلی داوطلب در بین تمامی داوطلبین کنکور سراسری می باشد

رتبه در زیرگروه چیست؟

در هر رشته آزمایشی در کنکور سراسری چندین گروه موجود است که هر کدام از زیرگروه ها دسته ای از رشته ها را تشکیل می دهند. مثلا در رشته تجربی 5 زیر گروه اعمال شده که رشته پزشکی در زیر گروه اول آن قرار دارد. ضریب گروه در هر زیر گروه متفاوت است. و این امر رتبه داوطلب را در زیر گروه های مختلف متفاوت می کند. پس در واقعیت باید ملاک و معیار انتخاب رشته داوطلب رتبه وی در زیر گروه باشد.

رتبه در سهمیه چیست؟

همان طور که می دانیم مهمترین بخش در کارنامه آزمون سراسری،  رتبه در سهمیه می باشد. رتبه در سهمیه همان عددی است که پس از اعمال سهمیه بر روی رتبه کشوری داوطلب به دست می آید. به عبارت دیگر، رتبه در سهمیه همان رتبه کل در سهمیه نهایی می باشد. رتبه ای که داوطلبان برای قبولی در دانشگاه ها باید در نظر بگیرند در واقع همان رتبه در سهمیه می باشد. بنابراین داوطلبان در هر سهمیه ای که قرار داشته باشند. در همان ردیف رتبه های آنها بین داوطلبان سنجیده می شود.

تفاوت رتبه کل در سهمیه و رتبه کشوری

لازم به ذکر است که تفاوت این دو رتبه را حتی می شود از اسم و نوع تعریفی که برای این ها گفته شده ، متوجه شد. رتبه کشوری همان رتبه خالص داوطلب در کنکور سراسری بدون اعمال هیچ گونه سهمیه ای می باشد. در نتیجه ملاک قبولی داوطلب در کنکور سراسری رتبه داوطلب در زیرگروه ها و رتبه در سهمیه می باشد.

در انتها با توجه به تمامی موارد فوق الذکر به این نتیجه نهایی می رسیم که رتبه کشوری نقش بسیار مهمی در پذیرش در دانشگاه سراسری ندارد. اما بهتر است به این موضوع نیز توجه داشته باشیم که از سال 1392 تا سال پیش که کنکور دانشگاه آزاد با کنکور سراسری ادغام شد ملاک اصلی پذیرش و قبولی در دانشگاه های آزاد اسلامی هام رتبه کشوری بوده است. در واقع داوطلبانی که مایل به پذیرش در دانشگاه آزاد بودند باید بر اساس رتبه خالص و بدون هیچ گونه اعمال سهیمه ای پذیرش می شدند. که همان رتبه کشوری می شود. اما در دو سال اخیر دانشگاه آزاد تغییراتی در نحوه پذیرش دانشجویان خود انجام داده است که شامل رتبه بندی در سهمیه می باشد. اما به نظر من بهتر است که انتخاب رشته بر عهده کسانی باشد که تجربه این کار را دارند زیرا این افراد اطلاعات کامل و به روز تری را از انتخاب رشته ها دارند و در انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری بهتر می توانند عمل کنند .

 

برچسب ها: