رشته محبوب پزشکی همواره متقاضیان بسیاری داشته و دارد. هر ساله داوطلبان بسیاری به دنبال دستیابی به راهکارهایی برای قبولی در رشته پزشکی هستند. همچنین، داوطلبان برای ارزیابی و مقایسه خود با افراد پذیرفته شده در رشته پزشکی در سال های گذشته، به دنبال آخرین رتبه لازم برای ظرفیت مازاد پزشکی در سال های قبل هستند. در این مقاله فاروس طاها به طور مفصل به این موضوع پراخته می شود. پس جهت اطلاع کامل از ای موضوع تا پایان این مقاله را بخوانید.
ظرفیت مازاد چیست؟ ظرفیت مازاد دانشگاه دوره ای در دانشگاه سراسری و آزاد است که در ازای دریافت شهریه امکان ادامه تحصیل در رشته های پرطرفدار را برای داوطلبان فراهم آورده است. از جمله دانشگاه هایی که دارای ظرفیت مازاد می باشند. می توان به دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان و ... اشاره کرد.
داوطلبانی که قصد ثبت نام و ادامه تحصیل در دوره های ظرفیت مازاد کنکور را دارند؛ باید در کنکور سراسری شرکت کرده و رتبه لازم را کسب کرده باشند. سپس می توانند در فرم انتخاب رشته خود دانشگاه های دارای ظرفیت مازاد را انتخاب نمایند.
ظرفیت مازاد کنکور چیست و چه شرایطی دارد؟ همانطور که گفته شد، ظرفیت مازاد دانشگاه دوره ای در دانشگاه می باشد که با دریافت شهریه اقدام به پذیرش و جذب دانشجویان می نماید. در ادامه نکات تحصیل در دوره های ظرفیت مازاد دانشگاه ارائه داده شده است:
منظور از ظرفیت مازاد پزشکی چیست؟ آن دسته از دانشگاه های علوم پزشکی که واحدهای پردیس خودگران ندارند، به صورت ظرفیت مازاد اقدام به پذیرش دانشجو می کنند. داوطلبانی که می خواهند در دوره های ظرفیت مازاد دانشگاه ثبت نام نمایند، باید دارای یکسری شرایط باشند. از مهم ترین شرایط پذیرش در دوره های ظرفیت مازاد، پرداخت شهریه برای هر ترم تحصیلی می باشد. باتوجه به آنکه شهریه دوره های ظرفیت مازاد نسبت به شهریه پردیس خودگران. و همچنین، شهریه پردیس بین الملل بسیار زیاد تر است، لذا لازم است داوطلبان پس از آگاهی از میزان شهریه، اقدام به انتخاب دوره های مازاد نمایند.
داوطلبان کنکور سراسری می توانند در صورت کسب حد نصاب رتبه در زیر گروه بین 3000 تا 4000 هزار در پزشکی دانشگاه آزاد ظرفیت مازاد رشته پزشکی پذیرش شوند. این رتبه برای دانشگاه آزاد در پذیرش مازاد ظرفیت می باشد. در صورتی که رتبه پذیرش در دانشگاه آزاد در شرایط عادی بین 1000 تا 2000 می باشد. داوطلبان باید به این نکته توجه نمایند که در صورت ثبت نام و انتخاب رشته مازاد ظرفیت درصورتی که ظرفیت در آن سال برای داوطلبان وجود داشته باشد، می توانند ثبت نام کنند.
رشته پزشکی به دلیل موقعیت اجتماعی و درآمد بالایی که دارد بسیار محبوب است. از همین رو، متقاضیان زیادی دارد. همین موضوع قبولی رشته پزشکی را دشوارتر می کند. این موضوعی است که طی سال های گذشته تغییر آنچنانی نکرده است. همچنان رقابت بر سر قبولی پزشکی چه در دانشگاه آزاد و چه در دانشگاه های دیگر رقابتی تنگاتنگ است. از طرفی، دانشگاه های علوم پزشکی که دارای پردیس خودگردان نیستند، می توانند پذیرش دانشجوی ظرفیت مازاد داشته باشند. که البته این پذیرش ظرفیت مازاد هزینه ها و شرایط خاص خود را دارد.
در ادامه میانگین تعدادی از آخرین رتبه های قبولی پزشکی دانشگاه آزاد ظرفیت مازاد را مشاهده می کنید:
محل تحصیل پذیرفته شدگان ظرفیت مازاد چگونه تعیین می شود؟ لازم به ذکر است، محل تحصیل دانشجویانی که در دوره های ظرفیت مازاد دانشگاه پذیرفته می شوند، توسط دانشگاه تعیین می شود. معمولا دانشجویان پذیرفته شده در دوره مازاد، در کنار دانشجویان دوره روزانه و براساس شرایط اختصاصی پردیس خودگردان به تحصیل می پردازند. برای دانشجویان دوره های پردیس خودگردان (پردیس بین الملل)، دانشکده هایی مجزا در نظر گرفته شده است. اما دانشجویان دوره های ظرفیت مازاد، در کنار دانشجویان دوره روزانه به تحصیل می پردازند.
شهریه ظرفیت مازاد دانشگاه چه میزان است؟ داوطلبانی که قصد انتخاب رشته و تحصیل در دوره های ظرفیت مازاد رشته های گروه پزشکی را دارند؛ لازم است قبل از انتخاب دوره های ظرفیت مازاد، اطلاعات لازم را در رابطه با میزان شهریه دوره های مازاد کسب کنند. دانشجویان ظرفیت مازاد از امکانات رفاهی و تحصیلی نسبتا خوبی برخوردارند. شهریه دوره های ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد تقریبا از دوره های پردیس خودگردان بیشتر است.
شهریه دوره های ظرفیت مازاد برای رشته های پزشکی عمومی و داروسازی حدود ۲۰ میلیون تومان برای یک سال تحصیلی است. همچنین، برای دانشجویان رشته های دندانپزشکی نزدیک به ۲۲ میلیون تومان می شود. با توجه به آنکه هر دانشگاه شهریه ای جداگانه از دانشجویان دریافت می کند؛ می توانید برای کسب اطلاعات تکمیلی تر در رابطه با میزان شهریه دوره های ظرفیت مازاد در هریک از دانشگاه ها با مشاوران مجموعه فاروس طاها تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
شماره تماس موسسه فاروس طاها = 09120981385
آیا امکان نقل و انتقال و مهمانی پذیرفته شدگان ظرفیت مازاد وجود دارد؟
نقل و انتقال و مهمانی پذیرفته شدگان ظرفیت مازاد میان دانشگاه هایی که دارای ظرفیت شهریه پرداز می باشند، مشروط به موافقت مبدا و مقصد با رعایت سایر قوانین انتقال بلامانع است.
شهریه ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد چه میزان است؟
شهریه ظرفیت مازاد در دانشگاه آزاد دو برابر شهریه عادی می باشد.
محل تحصیل پذیرفته شدگان ظرفیت مازاد چگونه تعیین می شود؟
در این مقاله به بیان توضیحاتی کامل و دقیقی در رابطه با محل تحصیل پذیرفته شدگان دوره مازاد پرداخته ایم.