اولین دغدغه و اولین مشکل یک کنکوری ، برنامه ریزی هست. برنامه ریزی کنکور تجربی تابستان می تواند شما را در مقایسه با سایر رقبا جلو بیندازد. درس خوندن مثه هر کار دیگه ای یه مقدار سختی داره اما این سختیا همیشگی نیست. سخت ترین و مشکل ترین بخش درس خوندن که میشه گفت نصف راهو برای شما هموار میکنه ، برنامه ریزی و تعیین یه نقشه راه مناسب و اصولیه که نیاز به تخصص و تجربه داره.
برنامه ریزی کنکور تجربی در تابستان >> دلیل دیگر این موضوع و اهمیت درس های پایه در تابستان این است که ، بخش مهمی از کنکور ، سوالات مربوط به دروس پایه و سال یازدهم می باشد.حتی اگر فارغ التحصیل سال دوازدهم هستید و پشت کنکوری حساب میشوید و اول مهر به مدرسه نمی روید ، باز هم در تابستان دروس پایه را مطالعه کنید و جمع بندی انجام دهید.در بعضی از درس ها اهمیت دروس پایه از سال آخر نیز بیشتر است. بطور مثال درس شیمی هر سال 60 الی 70 درصد سوالات کنکور شیمی از سال های دهم و یازدهم طرح می شود. در تابستان سعی کنید اهمیت ویژه ای به مباحث مهارتی چه در دروس عمومی و چه دروس اختصاصی بدید. در طول تابستون سعی کنید حداقل ۷۰ درصد ساعت مطالعه هفتگی خود دروس اختصاصی باشد.
برنامه ریزی کنکور تجربی در تابستان >> در تابستان سعی کنید هفته ای حداقل حدود ۵۰ ساعت درس بخوانید یعنی روزانه بیشتر از ۷ ساعت یا اگه مثلا میخواید جمعه ها رو تعطیل کنید روزی بیشتر از ۸ ساعت درس بخوانید.اگرساعت مطالعه شما هنوز به این حد نرسیده سعی کنید هر روز کمی زمان آن را افزایش دهید. برای جمع بندی درسهای یادگرفتید، ریاضی و فیزیک اول خلاصه هایی که قبلا موقع مطالعه از روی درسنامه ها و یا جزوات نوشتید رو نگاه بندازید و بعد برید سراغ تست .بیشتر جمع بندی با زدن تست انجام میشود. تست ازموهای جمع بندی اخر هر فصل کتاب کمک درسی میباشد.. این مراحل رو برای یک فصل به صورت کامل انجام بدید . جمع بندی درس شیمی هم مثل درس ریاضی و فیزیک است، فقط اینجا این نکته بهش اضافه میشود که جنبه ی حفظی شیمی هم بالاست و باید متن کتاب و خلاصه های مربوط به نکات حفظی رو خیلی با دقت مرور کنید و مسائل رو با زدن تست جمع بندی کنید.
دانش آموزانی وجود دارند که در همان ابتدای مسیر می خواهند با برنامه ریزی های فضایی ساعت مطالعه ی خود را بالا ببرند و نتیجه ی این کار عدم اجرای آن برنامه می باشد که دچار دلزدگی می شوند و در انتها دست از مطالعه و تلاش بر می دارند.
برنامه ریزی باید مطابق شرایط دانش آموز انجام شود تا بتوان بهترین نتیجه را از آن گرفت.
برخی از داوطلبان کنکوری سطح علمی و مطالعه ی بالایی را دارند و در مقابل آن افرادی هستند که پایه ی ضعیف تری دارند پس برنامه باید مطابق با شرایط هر داوطلب تنظیم شود.
مهم ترین ویژگی برنامه ریزی، رعایت تنوع درسی در آن می باشد به این معنا که دروس متفاوتی باید در برنامه گنجانده شود تا برنامه برای دانش آموز کسل کننده نشود و با انگیزه به مسیر خود ادامه دهد.
در برنامه ریزی، باید به تمام اتفاقات پیش بینی نشده فکر کرد و برای آن، زمان های جبرانی در نظر گرفت تا اگر داوطلب و یا دانش آموز به هر دلیلی نتوانست آن را اجرا کند، به راحتی بتواند آن را جبران کند.
در یک مطالعه با کیفیت و برنامه ریزی مطلوب، رعایت پیش نیاز ها از ارکان اصلی برنامه به شمار می رود.
در یک برنامه ریزی درسی باید در تمامی دروس پیش نیازها رعایت شود تا در یادگیری دروس نقص ایجاد نشود.
حتما در طول هفته ساعاتی را به تست زدن و تمرین کردن اختصاص دهید زیرا تست زنی، تمرین و تکرار باعث تثبیت بیشتر مطالب خوانده شده در ذهنتان می شود.
از طرفی تست زنی بیشتر، باعث مرور مطلب در ذهن شما دانش آموزان و داوطلبان کنکوری می شود.
استفاده از برنامه ریزی آماده دارای یک سری معایب می باشد که به اختصار برای شما بیان کرده ایم:
برنامه ریزی کنکور تجربی در تابستان >> بودجه بندی کنکور تجربی از سه سال دهم، یازدهم و دوازدهمه. هرچقدر ضریب یک درس بالاتر باشد، اهمیت آن درس بیشترمیشود. پس باید با توجه به اینکه رشته مدنظرتان درکدام زیرگروهی است، برنامه کنکور تجربی برای دروس با ضریب بالاتر زمان بیشتری بگذارید.