با توجه به نیاز امروز که دانشگاه رفتن و داشتن مدرک امری ضروری و واجب است . بنابراین بهتر است هر کسی با ادامه تحصیل و داشتن مدارک عالیه این نیاز را برطرف سازد. جامعه علمی امروز این نیاز را برای مردم جامعه بر طرف کردند. آن هم با رشته های بدون کنکور .
ورود به دانشگاه ها در سال های اخیر تغییرات بسیار زیادی را داشته است . هر سال نیز شرایط ورود به دانشگاه برای متقاضیان راحت تر و آسان تر شده است.
موسسات عالی و دانشگاه های داخل کشور با داشتن مجوز های لازم راه و مسیر دانشگاه ها را برای داوطلبان آسان تر و راحت تر کرده اند تا بتوانند همه ی مردم از تحصیل در دانشگاه ها استفاده کنند و مدراک علمی را دریافت کنند.
شرایطی که هست برای داوطلبان و متقاضیان به این گونه است که در بعضی از رشته های دانشگاه های که توسط سازمان سنجش معرفی می شود می تواند شرکت کند . این رشته ها بدون کنکور است و با توجه به سوابق تحصیلی که داوطلب دارد میتواند در یکی از دانشگاه های سراسری در واحد های روزانه وشبانه و همچنین دانشگاه های غیر انتفاعی و آزاد و پیام نور و پردیس خودگردان ثبت نام و شرکت کند .
در سال های قبل ثبت نام در رشته های بدون کنکور در نوبت دوم یعنی بهمن ماه انجام می شود. سازمان سنجش در طی اطلاعیه ای در بهمن ماه می آمد پس از اعلام نتیجه کنکور سراسری ، دفترچه ای را برای ثبت نام بدون کنکور برای دانشگاه های سراسری و آزاد منتشر میکرد. متقاضیان پس از مطالعه و بررسی این دفترچه اگر علاقه مند به شرکت در دانشگاه های بدون آزمون را داشتند در سایت سازمان سنجش ثبت نام میکردند.
اما در سال 1399 سازمان سنجش در سایت خود دفترچه رشته های بدون کنکور دانشگاه های سراسری را منتشر کرد . که متقاضیان میتوانستند زودتر ثبت نام کنند.
داوطلبان رشته های بدون کنکور میتوانند 100 کد رشته از دفترچه رشته های بدون کنکور را انتخاب کنند و این انتخاب میتواند صرف نظر از رشته دیپلم خودشان باشد که این 100 کد رشته از دانشگاه سراسری است و 20 کد رشته میتواند از دانشگاه آزاد انتخاب کنند که میتواند مربوط به 5 رشته ریاضی ، انسانی ، تجربی ، زبان و هنر باشد.
ثبت نام در این رشته های بدون کنکور فقط بر اساس سوابق تحصیلی انجام میشود . داوطلبی که قصد شرکت در یکی از این رشته های بدون کنکور را دارد . حتما باید دارای مدرک دیپلم نظام آموزشی جدید و یا مدرک پیش دانشگاهی نظام قدیم و یا نیز دارای مدرک کاردانی یا همان فوق دیپلم باشد.
دانشجویانی که بنا به هر دلیلی محروم از تحصیل هستند و یا دانشجویانی که از دوره کارشناسی خود انصراف داده اند . این افراد نیز میتوانند پس از تسویه کامل با دانشگاه قبلی خود در این رشته های بدون کنکور شرکت کنند.
همچینین دانش آموزانی که در حال تحصیل هستند و دارند سال آخر دوره متوسطه ( نظام جدید ) را میخوانند. میتوانند در مرحله پذیرش ابتدایی رشته های بدون کنکور شرکت کنند . پس از تمام شدن امتحان های نهایی خود و دریافت کارنامه از وزارت آموزش و پرورش. معدل اصلی کتبی خود را در قسمت ثبت نام درج کنند.
این نکته را نیز بهتر است متذکر شوم که افرادی که متقاضی میشوند برای ثبت نام رشته های بدون کنکور صرفا بر اساس سوابق تحصیلی باید این را بدانند که چون شرط ثبت نام در این دانشگاه ها بر اساس معدل کتبی دیپلم است . پس باید معدل کل و یا همان معدل کتبی خود را به صورت کاملا صحیح و درست. در تقاضانامه ی ثبت نام رشته های بدون کنکور درج و ثبت کنند.
پس نتیجه میگیریم هر چه معدل کتبی متقاضی بالا تر باشد .احتمال قبولی متقاضی در رشته ی مورد نظر ش خیلی بالاتر از کسی است که معدل کتبی اش پایین تر است.
دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی که پذیرنده این نوع دانشجو های بدون کنکور هستند موظف هستند متقاضیان را بر اساس معدل شان یعنی از معدل بالا و تا کم ترین معدل مرتب کنند وهمچینین نوع دیپلم و رشته انتخابی و سقف پذیرش آن را مشخص کنند و با متقاضیانی که شرایط اش را داشته باشند تماس بگیرند.
پس از اینکه با متقاضی تماس گرفته شد. متقاضی به دانشگاه مورد نظر رفته و مدارک خاصه شده را رائه میدهد . در نهایت منتظر تایید نهایی سازمان سنجش باید باشد.
جهت ارتباط با مشاوران فاروس طاها با این شماره تماس بگیرید. تلفن : 09120981385