منظور از رتبه کشوری چیست؟ اگر بخواهیم یک توضیح خیلی کوتاهی در مورد رتبه در ابتدا بگوییم این است که رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری این موضوع را بیان می کند . آن هم جایگاه داوطلب در میان تمام شرکت کننده ها در کنکور سراسری کجا بوده است .و نفر چندم این آزمون کنکور سراسری بوده است.
یکی از کار هایی که باید یک داوطلب کنکور سراسری بعد از این که اعلام نتایج اولیه در سایت سازمان سنجش قرار گرفته شد باید انجام دهد. انتخاب رشته است. انتخاب رشته یک کار بسیار حساس است و می تواند در سرنوشت یک شخصی تاثیر گذار باشد. برای این که بتوانید یک انتخاب رشته دقیق و درست انجام بدهید. باید بتوانید کارنامه آزمون کنکور سراسری را به خوبی آنالیز کنید. یک سری اطلاعاتی در کارنامه کنکور وجود دارد. که امکان دارد بعضی از افراد به درستی از این اطلاعات سر در نیاورن. چون انتخاب رشته را با توجه به این اطلاعات باید انجام شود . سردرگمی و نداستن اطلاعات درست از کارنامه کنکور سراسری باعث شود که انتخاب رشته درستی را نتوانند داوطلبان انجام بدهند.
پس با توجه به اطلاعات بالا می شود نتیجه گرفت که اگر می خواهید یک انتخاب رشته موفق داشته باشید. باید تمام جزئیات کارنامه را بدانید . یکی از مواردی که در کارنامه کنکور سراسری وجود دارد رتبه کشوری است . در ادامه مقاله به بررسی این مورد در کارنامه کنکور می پردازیم.
در کارنامه اولیه کنکور سراسری یک سری رتبه وجود دارد . داوطلبان کنکور سراسری نمی دانند که بر اساس کدام یک از این رتبه ها باید انتخاب رشته خود را انجام بدهند.
رتبه های که در این کارنامه وجود دارد عبارت اند از : رتبه کشوری ، رتبه کل در سهمیه ، رتبه در زیر گروه بدون سهمیه ، رتبه در سهمیه است.
هر یک از این رتبه ها نشان دهنده جایگاه داوطلب در میان سایر داوطلبانی است که در یک سهمیه مشخص شرکت کرده اند. اما اگر بخواهیم بگویم چه رتبه ای بین این رتبه ها مهم تر است که با توجه به آن باید انتخاب رشته کرد. آن ربته ، رتبه در سهمیه در زیر گروه است.
بسیاری از افراد و داوطلبان کنکور بر این باور و تفکر هستند که چون آزمون کنکور سراسری یک آزمون هماهنگ کشوری است. بنابراین رتبه کشوری عددی بسیار مهم حساب می شود و اهمیت بسیار زیادی دارد. اما اگر بخواهیم برای رتبه کشوری یک تعریف ارائه بدهیم این می شود که رتبه کشوری رتبه ای است که داوطلب بین تمامی داوطلب های شرکت کننده بدست آورده است بدون این که هیچ سهمیه ای بر روی آن رتبه اعمال شده باشد. به عبارت دیگر رتبه خالص آن داوطلب در آزمون کنکور سراسری است . که به صورت معمول در انتها جدول رتبه بندی در کارنامه داوطلب آورده می شود.
ملاک پذیرش دانشجو در همه ی دانشگاه های کشور بر اساس سهمیه های متفاوتی که است صورت می گیرد. و دانشگاه برای رشته ها ظرفیت خاصی در نظر می گیرند که پذیرش در این رشته ها نیز با توجه به این سهمیه ها انجام می شود. رتبه قبولی داوطلب درسهیمه ملاک قبولی او است.
تفاوت این دو رتبه را حتی می شود از اسم و نوع تعریفی که برای این ها گفته شده است ، متوجه شد. رتبه کشوری یعنی رتبه خالص داوطلب در کنکور سراسری بدون اعمال هیچ گونه سهمیه ای . و گفتیم در مطالب بالا که ملاک قبولی در کنکور سراسری رتبه داوطلب در زیر گروه ها و رتبه در سهمیه است.
پس با توجه به این موارد رتبه کشوری نقش بسیار مهمی در پذیرش در دانشگاه های سراسری ندارد. اما بهتر است که این موضوع را بگوییم که از سال 1392 تا سال گذشته که کنکور دانشگاه آزاد با کنکور دانشگاه سراسری ادغام شدند. ملاک پذیرش و قبولی در دانشگاه های آزاد اسلامی رتبه کشوری بود . یعنی داوطلبانی که می خواستند در دانشگاه آزاد پذیرش بشوند. این پذیرش بر اساس رتبه خالص و بدون اعمال هیچ سهمیه ای بود. یعنی همان رتبه کشوری بود. اما نزدیک به دو سال است که دانشگاه آزاد تغییراتی در نحوه پذیرش دانشجو های خود انجام داده است. و پذیرش در دانشگاه آزاد نیز بر اساس رتبه در سهمیه انجام می شود.
اما بهتر است که انتخاب رشته را کسانی انجام بدهند که تجربه این کار را داشته باشند. زیرا این افراد اطلاعات کامل و به روزی را از انتخاب رشته دارند و بهتر می توانند برای داوطلبان کنکور سراسری انتخاب رشته انجام بدهند.
جهت ارتباط با مشاوران فاروس طاها با این شماره تماس بگیرید. تلفن : 09120981385