بسیاری از داوطلبان معمولا این گونه هستند که قبل از امتحان باید حتما یک دور آن مطلب را دروه و مرور کنند. در غیر این صورت می گویند نتیجه ی خوبی از امتحان های مدرسه خود نمی توانند بگیرند. چرا مرور کردن دروس قبل از امتحان انقدر مهم است؟ برای کنکور سراسری که تعداد بسیاری درس باید امتحان بدهند .چگونه می توانند قبل از امتحان این درس ها را دوره کنند؟
در ادامه مقاله به اهمیت دوره کردن میپردازیم. و این که چه زمان هایی برای دوره و مرور درس ها بسیار مناسب است نیز می پردازیم.
دوره و مرور کردن مبحث ها و درس ها یک شیوه کاملا اثبات شده برای حفظ و یادگیری مطالب درسی است . هنگامی که شما یک مبحثی را مطالعه می کنید . حس می کنید که به خوبی آن مبحث را به خوبی یادگرفته اید. اگر شما از آن مبحثی که یاد گرفته اید را یک هفته بعد بخواهید امتحان بدهید. امکان دارد به خوبی نکات و جزئیات آن مبحث را به یاد نیاوردید. و فقط بدانید که آن مبحث به طور کل در مورد چه موضوعی صحبت شده است. به این دلیل این اتفاق می افتد که مبحث خوانده شده در حافظه کوتاه مدت شما قرار می گیرد .بنابراین بعد از دو الی سه روز آن مطلب را فراموش خواهید کرد. تنها راه حفظ کردن و یادگرفتن مطالب استفاده از تکنیک مرور کردن است. که آن مطالب را بتوانیم در حافظه بلند مدت قرار بدهیم.
حال با توجه به این که برای کنکور سراسری باید درس های چند پایه تحصیلی خوانده شود. اگر نتواند داوطلب کنکور سراسری به خوبی و به موقعه درس ها را مرور کند. قطعا امکان دارد در کنکور سراسری یک سری از مباحث را به خوبی به یاد نیاورد.
این یک روشی است که معمولا خیلی مورد استفاده قرار می گیرد. اما بعضی از دانش آموزان به خوبی با این روش آشنایی ندارند. و به این دلیل حتی زمان های بیشتری برای مطالعه مرور دوباره درس ها باید بگذارند.
بسیاری از دانش آموزان به این گونه مطلب های درسی را بازخوانی می کنند. که آن مطلب و یا فصل درسی که باید دوره کنند را به صورت کامل یعنی از اول فصل تا آخر فصل را دوره می کنند این کار کاملا اشتباه است . زیرا امکان دارد کل یک روز دوره و بازخوانی آن مطالب وقت داوطلب را بگیرد و داوطلب دیگر وقت نکند که مطالب جدید را بررسی و مطالعه کند.
بازخوانی مطالب نیز تکنیک و روش های خودش را دارد . این گونه است ، زمانی که دارید یک مطلب جدیدی را مطالعه می کنید بهتر است هر نکته و مطلب های مهمی که دیدید ، هایلایت و یا به اصلاح برجسته سازی کنید . در مرحله ی ، بعد از این که حس کردید به خوبی به مطالب تسلط کامل پیدا کردید حال باید خلاصه برداری کنید. بهتر است که شما یک دفتر خلاصه برداری برای هر کدام از کتاب های درسی خود داشته باشید.
برای خلاصه برداری باید این گونه عمل کنید که در ابتدا هر آنچه از مطلب را یادگرفته اید در این دفتر یادداشت کنید. و بازگرید به مطلب اصلی اگر نکته کلیدی و خاصی نیز وجود دارد. حتما در مطلب خلاصه شده خود درج کنید. خلاصه نویسی یعنی شما مطلب را بگونه ای بنویسید که زمانی که به این مطلب خلاصه شده برگشتید. به راحتی کلیه مطالب اصلی را به یادآورید.
برای بازخوانی مطالب می توانید هم به مطلب اصلی مراجعه کنید و هم به مطلب خلاصه شده. اگر مطلب اصلی را خواستید بازخوانی کنید فقط به کلمات کلیدی که هایلایت و یا برجسته کرده اید نگاه کنید.و بعد از آن بهتر است که نگاهی به مطلب خلاصه شده ی خود بیاندازید تا این گونه بهتر مطالب درسی را مرور کرده باشید.
این تکنیک مرور تست های حل شده بیشتر در درس های محاسباتی به درد می خورد . این گونه که شما قبلا تست هایی را پاسخ داده اید.امکان دارد در این بین یک سری تست هایی را اشتباه پاسخ داده اید و یا این که کم تر به این تست ها تسلط داشته اید . شما دوباره بر میگردید به این سوال و دوباره آن ها را پاسخ می دهید.
همچنین می توانید از تست های آزمون های آزمایشی استفاده کنید . تست هایی که بسیار سخت بودند و یا نتوانسته اید پاسخ بدهید. می توانید ابتدا نگاهی به پاسخ نامه این سوالات بندازید و بعد از آن ، آن ها را حل کنید .
بهتر است که به این نکته اشاره کنیم . زمانی که شما پاسخ نامه آزمون های آزمایشی خود را دریافت کرداید. بهتر است که دوباره آن تست ها را حل کنید. اما با این روش که در ابتدا به پاسخ تست های صحیح و تست های اشتباه خود وحتی نزده نگاه می کنید . شاید برای شما سوال پیش بیاید چرا سوال های صحیح. به این دلیل که شاید در پاسخ نامه از روشی رفته است که بسیار ساده تر و در زمان کم تری حل شده باشد. مدیریت زمان در کنکور سراسری بسیار مهم است. پس بعد از مرور تمام پاسخ نامه شما یک دوره کامل تقریبا می شود گفت مباحث امتحان آزمایشی را دوره کرده اید.
بهترین زمان برای مرور کردن درس ها معمولا قبل از شروع مبحث جدید مربوط به آن کتاب است. یعنی به فرض شما ابتدا مبحث قبلی که مطالعه کرده اید را چه از نظر محتوا و از چه نظر تست دوره می کنید و بعد از آن شروع می کنید ، مبحث جدید از کتاب را مطالعه می کنید .
حتی بهتر است که دو الی سه روز بعد در برنامه ریزی تحصیلی خود مرور درس خوانده شده را بگذارید. هر چقدر که شما بیشتر مرور و تکرار کنید بهتر آن مطالب در ذهن شما باقی می مانند.
جهت ارتباط با مشاوران فاروس طاها با این شماره تماس بگیرید. تلفن : 09120981385