آیا با درصد رشته روانشناسی در کنکور تجربی آشنایی دارید؟ رشته روانشناسی یکی از رشته های محبوب دنیا و همچنین در کشور ایران است. این رشته جزو رشته های محبوب و پر طرفدار علوم انسانی و رشته های نظری قرار دارد. همچنین از بازار کار مناسبی نیز برخوردار است. همین امر باعث شده این رشته جزو 10 رشته پرطرفدار در دنیا به حساب بیاید. گروه آزمایشی علوم تجربی نیز یکی از پر متقاضی ترین گروه های آزمایشی کنکور است که هر ساله بسیاری از دانش آموزان این رشته به سمت رشته روانشناسی سوق پیدا می کنند.
روانشناسی شاخه های مختلفی دارد و با استفاده از اعمال و فرآیند های ذهنی انسانی با استفاده از ابزار قابل اندازه گیری به مطالعه رفتار های انسانی می پردازد. رشته های روانشناسی با رشته روانپزشکی کاملا متفاوت بوده و هر کدام فضای متفاوتی برای درمان دارد. بیماران بسته به شرایط خود از جلسات روانشناسی و یا روانپزشک برای تجویز دارو استفاده می کنند. رشته روانشناسی از رشته های شناور است. به این معنا که اگر در رشته های علوم تجربی نیز تحصیل کرده باشید، می توانید آن را انتخاب کنید.
بله- دروانشناسی یک رشته شناور است و از طریق رشته های نظری نیز می توان به آن دشت یافت. اما اگر هدفتان این است در آینده در این رشته به تحصیل بپردازید، بهتر است از همان ابتدا به رشته انسانی روی بیاورید تا در ادامه بتوانید با تحصیل در رشته روانشناسی به مطلوب خود برسید. از مزایای انتخاب رسته روانشناسی از رشته انسانی می توان به راحت تر بودن آن اشاره کرد. از آنجایی که داوطلبین رشته علوم انسانی نسبت به داوطلبین علوم تجربی بسیار کمتر است، رقابت نیز در رشته های آن کمتر است و بنابراین کسب نتیجه نیز بهتر است.
رشته روانشناسی یک رشته مهارت محور است. بنابراین تنها با مدرک لیسانس این رشته نمی توانید در بازار کار به کسب مهارت بپردازید. شرایط دوره فوق لیسانس این رشته کمی متفاوت است. این دوره مهارت مهور تر ایت و مجور کاردرمانگری و تاسیس کلینیک در این دوره به دانشجو داده می شود. بنابراین پس از دوره فوق لیسانس، دانشجو می تواند به کسب مهارت لازم برای کار در مراکز درمانی مختلف را دارا باشد.
دانشجو این رشته می تواند در زمینه های مختلف نظیر بهزیستی، روان درمانگری، بیمارستان و مهدکودک و سایر ارگان های مرتبط با این رشته به فعالیت بپردازد. همچنین می تواند کلینیک جداگانه داشته باشد.از مواردی که بر روی پیشرفت شغلی شما تاثیر گذار است، مطالعه، تحقیق و بررسی در قالب مقاله و پروژه در این زمینه، شرکت در سمینار های مرتبط و... در این زمینه تاثیر گذار است. از دیگر ردیف های شغل روانشناسی که یک فارغ التحصیل روانشناسی میتواند در آنها مشغول شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فردی که به سراغ رشته روانشناسی و تحصیل در این حیطه را دارد، باید بتواند قدرت کنترل کامل بر روی مشکلات خود و آمادگی روحی لازم برای مواجهه با مشکلاعت خود را دارا باشد. توانایی برقراری ارتباط با انسان ها از جمله توانایی های فردی روانشناس است. بنابراین فردی که این رشته را به عنوان رشته اصلی خود برای کار انتخاب می کند، باید روحیه سرسختی داشته باشد تا بتواند با تسلط بر دانش و تجارب خود به نحو احسن کمک به آن ها کمک کند.
این مورد بسته به دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید متفاوت است. تحلیل و بررسی کارنامه پذیرفته شدگان در این رشته نشان می دهد در رشته تجربی میانگین درصد 50 به بالا به شما کمک می کند در کنکور تجربی در رشته روانشناسی به تحصیل بپردازید. البته بسته به دانشگاه انتخابی این رشته متفاوت است. به عنوان مثال اگر قصد تحصیل در رشته روانشناسی دانشگاه تهران را دارید، باید میانگین دروس 70 درصد در رشته تجربی را در نظر بگیرید.
قبولی در این رشته از هرسه زیرگروه آزمایشی کنکور ممکن است. برای قبولی در رشته روانشناسی بسته به زیرگروه شما برخی درسها اهمیت بیشتری دارند.
رتبه مورد نیاز برای قبولی در رشته روانشناسی بسته به زیرگروه شما متفاوت است اما رتبههای تاحدود 25 هزار احتمال قبولی در دانشگاههای دولتی را دارند. همچنین دانشگاههای آزاد و پیام نور و غیرانتفاعی زیادی در این رشته دانشجو جذب میکنند که با رتبههای بیشتر و حتی بدون کنکور جذب دانشجو دارند. همانند دیگر رشتهها دوره کارشناسی این رشته هشت ترم (چهارسال) طول میکشد.
میزان درآمد رشته روانشناسی متغیر است. این رشته بسته آن که در کدام بستر به فعالیت می پردازید، متفاوت است. درآمد تخمین زده شده برای رشته رروانشناسی بالینی برای افراد تازه کار 6 میلیون تومان برآورد شده است. برخی از روانشناسانی که در ارگان های دوتی مشغول به کار هستند، با شرایط و ضوابط همان محل حقوق دریافت می کنند. بنابراین این رشته بسته به گرایش اتنخابی شما متفاوت است.