فاروس logo

افت تحصیلی دانش آموزان در متوسطه دوم

افت تحصیلی دانش آموزان در متوسطه دوم

افت تحصیلی دانش آموزان در متوسطه دوم

دلایل  افت تحصیلی دانش آموزان در متوسطه دوم نظام جدید

 

موارد افت تحصیلی معمولا در بین دانش آموزان دیده می شود. معمولا در مواقعی دیده می شود که دانش آموزان از یک مقطعه تحصیلی به یک مقطع تحصیلی می رود. هنوز دلیل اصلی این که چرا دانش آموزان با امدن به یک مقطع تحصیلی و با تغییر پایه ، آن ها دیگر مثل شرایط قبل درس نمی خوانند. و عملکرد ضعیف تری نسبت به پایه های تحصیلی گذشته خود دارند.

 

منظور از افت تحصیلی یعنی کاهش عملکرد تحصیلی دانش آموز از سطح بسیار خوب و رضایت بخش به سطح ضعیف است.

 

یعنی مقایسه کردن عمل کرد تحصیلی قبل و حال حاظر دانش آمور که بهترین شاخص تشخیص افت تحصیلی است. برای این که دلیل عملکرد ضعیف دانش آموزانی که افت تحصیلی پیدا کرده اند را پیدا کنیم . نباید به یک علت پسنده کرد. پس زمانی که به دنبال دلیل افت تحصیلی می گیرید باید مسائلی مختلفی از جمله هوش ، انگیزه داشتن ، هدف دانش آموز ، روش های مطالعه کردن ، داشتن استرس و اضطراب ، نداشتن تمرکز کامل ، حواس پرتی ، داشتن مسائل حایشه ای و موارد دیگر که باید مورد توجه قرار بگیرد.

 

انسان ها در تمام ابعاد مختلف فردی با هم دیگر بسیار متفاوت هستند .  دانش آموزان نه تنها در ویژگی های جسمانی با هم دیگر تفاوت هایی دارند. بلکه در مسائلی مانند هوش ، سطح انرژی ، اعتماد به نفس ، شرایط زندگی ، خانواده و اجتماع ، مسائل حاشیه ای کاملا با هم دیگر متفاوت هستند.

 

 

مهم ترین عامل های فردی که در افت تحصیلی دانش آموزان نقش دارند

 

هدف

 

بعضی از دانش آموزان در مقاطع بالاتر تحصیلی که می آیند. هدف هایی که داشته اند را از دست می دهند. که از دست دادن هدف می تواند عامل هایی دخیل باشد. یکی از عامل هایی که می تواند دخیل باشد این است که به دانش آموزان اطرافیان تلقین کنند که تو نمی توانی ، به جایی نخواهی رسید . آینده ای نداردی. این عوامل باعث می شود که دانش آموز به آینده ی خود خوشبین نباشد. و دیگر تلاشی برای درس خواندن نکند.

 

اضطراب و استرس

 

بعضی از دانش آموزان وقتی که به مقاطع تحصیلی بالاتر می روند می خواهند. بیشتر درس بخوانند و یشتر تلاش بکنند. اما با وجود استرس و اضطرابی که دارند. نمی توانند به خوبی بر درس های خود تمرکز کنند . بنایراین این عامل باعث می شود که در مقطع تحصیلی خود عملکرد خوبی نداشته باشند.

 

روش مطالعه

 

با توجه به این که وقتی مقطع تحصیلی تغییر می کند سطح درس ها از نظر سختی و آسانی تغییر می کند.  و درس ها سخت تر می شود بهتر است که روش مطالعه خود را دانش آموزان  تغییر بدهند. اگر به روش قبل خود درس بخوانند قطعا نتیجه ی خوبی از نمرات خود نخواهند گرفت.

 

شرایط خانوادگی

 

بعضی مواقع شرایط خانوادگی دانش آموز مثل قبل نیست و دست خوش تغییراتی شده است. از جمله این تغییرات اگر بخواهیم مثالی بزنیم . بیماری یکی از اعضای نزدیک خانواده است . زمانی که این مسائل برای خانواده ای به وجود می آید. قطعا کل اعضا خانواده بسیار ناراحت هستند و نمی توانند به خوبی بر کار های خود تمرکز کنند.

 

نداشتن اعتماد به نفس

 

بعضی از دانش آموزان حس می کنند از دیگر دانش آموزان بسیار ضعیف تر هستند. و هیچ تلاشی برای وضعیت تحصیلی خود نمی کنند. این کار بسیار غلط است. اگر دانش آموزی متوجه این موضوع شده است که نسبت به دانش آموزان دیگر کلاس سطح تحصیلی کم تری دارد. بهتر است در روند بهتر شدن شرایط تحصیلی خود تلاش کند. تا بتواند هم سطح دانش آموزان دیگر کلاس و یا بهتر از آن ها شود.

 

نداشتن انگیزه

 

داشتن انگیزه در دوران تحصیل بسیار مهم است. زیرا اگر دانش آموزی انگیزه ای نداشته باشد برای ادامه تحصیل ، قطعا هیچ تلاشی برای پیشرفت در درس های خود نخواهد کرد.

 

برای ایجاد انگیزه در دانش آموزان می توانید به این نکته ها توجه کنید:

 

⭕ باید سعی شود که دانش آموز احساس علاقه و نیاز به یادگیری مطالب درسی را داشته باشند

 

⭕ باید بگونه ای مطالب درسی تدریس بشود که دانش آموز علاقه مند به گوش دادن به مطالب کلاس شوند.

 

⭕ قدر دانی از تلاش های دانش آموزان باعث می شود که دانش آموزان تلاش بیشتری برای روند تحصیل خود بکنند.

 

⭕ هیچ وقت نباید دانش آموزان را با یکدیگر مقایسه کنید . بهتر است که دانش آموزان را قبل خود مقایسه کنید.  به آن ها بگوید به فرض نسبت به قبل خیلی پیشرفت داشته است . این موضوع باعث انگیزه در دانش آموز می شود که بیشتر از قبل تلاش کند.

 

⭕ جو کلاس درس نباید به گونه ای باشد که خیلی کسالت آور باشد. بهتر است که کلاس درس یک کلاسی با انرژی بسیار مثبت باشد تا دانش آموز به کلاس درس جذب شود.

 

جهت ارتباط با مشاوران فاروس طاها با این شماره تماس بگیرید. تلفن : 09120981385

برچسب ها