مقاله ای که پیش روی شماست قصد دارد با شما در مورد رتبه در منطقه صحبت داشته باشد و شما را از ابهاماتی که ممکن است داشته باشید بیرون آورد.
روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبههای برتر ریاضی فیزیک در دانشگاههای تراز اول کشور
در کنکور سراسری تمام داوطلبان در سهمیه های متفاوتی قرار میگیرند. در یک نگاه هدف از تقسیم کردن داوطبان با سهمیه های مختلف ،به وجود آوردن فرصت برابر برای آن دسته از داوطبانی است که دسترسی مناسب به امکانات آموزشی را ندارند و در نگاه دیگر بهره مند شدن جانبازان ، ایثارگران و خانواده شهدا از فرصت بیشتر برای قبولی در دانشگاه است.
به همین منظور سازمان سنجش و آموزش کشور دانش پذیران را به گروه های مختلف تقسیم بندی کرده است. پس از انتشار کارنامه اولیه کنکور سراسری، داوطلبان کنکور سراسری هنگام انتخاب رشته باید به سهمیه نهایی خود توجه نمایند.
یکی از بزرگترین سهمیه هایی که در کنکور وجود دارد،سهمیه منطقه است. این سهمیه به سه دسته منطقه 1 منطقه 2 و منطقه 3 تقسیم می شود. تمام شهرها، استان ها و روستاهای کشور به سه منطقه کلی تقسیم بندی می شوند.
کارنامه کنکور سراسری از رتبه های مختلفی تشکیل شده و این موضوع باعث می شود که بسیاری از افراد بعد از دریافت کارنامه اولیه کنکور سراسری و دیدن این رتبه ها ابهام و سوالاتی برایشان پدید آید. این سوالات معمولا عبارتند از رتبه در منطقه چیست؟ بین رتبه کشوری و رتبه در منطقه چه تفاوتی وجود دارد؟ کدام یک از رتبه ها ملاک انتخاب رشته کنکور سراسری می باشد؟ رتبه در منطقه یکی از رتبه هایی است که در کارنامه کنکور سراسری آورده می شود.
این رتبه نشان دهنده جایگاه داوطلبان در بین داوطلبان دیگر در همان منطقه می باشد و به معنای توانایی علمی دانش آموز در جامعه آماری آن منطقه می باشد و با رتبه در سهمیه و رتبه کل کشوری تفاوت بسیار زیادی دارد.
برای درک بیشتر این موضوع مثالی را برایتان می آوریم.مثلاً دانش پذیری رتبه 3410 در منطقه 2 اخذ کرده و تعداد افراد شرکت کننده در آن منطقه به طور مثال 100000 نفر بوده و از این تعداد 48000 نفر از طرف سازمان سنجش مجاز به انتخاب رشته شده اند،بنابراین دانش پذیر نام برده نفر 3410 از تعداد نفرات 48000ام مجاز به انتخاب رشته در منطقه 2 می باشد. در واقع منطقه، یک نوع سهمیه برای داوطلبان در نظر گرفته می شود.
امکانات آموزشی تمام شهرها و روستاهای کشور در یک سطح نمی باشد. به طور مثال دانش پذیری که در مناطق 1 در حال تحصیل می باشند امکانات آموزشی بسیار بیشتری نسبت به دانش پذیری دارند که در منطقه 3 تحصیل می کند.
روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی در پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبههای برتر ریاضی فیزیک در دانشگاههای تراز اول کشور
منطقه یک از منظر امکانات آموزشی و کیفیت تحصیل در بالاترین سطح قرار دارد و همچنین ظرفیت کمتری را نسبت به منطقه ۲ و ۳ در پذیرش دانشگاهها دارد.
منطقه دو از نظر کیفیت تحصیل و امکانات آموزشی در میانه بین منطقه سه و منطقه یک قرار دارد.
در کنکور سراسری سهمیه منطقه ۳ از سایر منطقه ها بیشتر است به علت اینکه افرادی که در مناطق محروم زندگی میکنند به دلیل کمبود امکانات و دسترسی هایی که دارند، سهمیه ای به آنها تعلق میگیرد که آسان تر بتوانند در شهرهای بزرگ در دانشگاههای دولتی درس بخوانند.
هر چه از منطقه 1 به منطقه 3 نزدیک تر شویم، سطح امکانات آموزشی هر منطقه نیز کاهش پیدا می کند و این موضوع باعث شده است که سهمیه منطقه 3 بیشتر از منطقه 2 و بیشتر از منطقه 1 باشد.
البته تعیین رتبه در منطقه به عوامل مختلفی : مانند درصد ها، تراز و سوابق تحصیلی بستگی دارد.و نمی توان به طور دقیق ذکر کرد که کدام رتبه بهتر و کدام رتبه بدتر است! با این حال هر کدام از دانشگاه های کشور برای هر یک از رتبه هایی که در منطقه ها وجود دارند، ظرفیت پذیرش ویژه ای دارند.
به طور مثال ممکن است یک دانشگاه دولتی به پذیرش 100 دانشجو در رشته مهندسی پزشکی اقدام کند. در بین همین 100 دانشجو، معمولا دانشجویان بیشتری از مناطق محروم تر پذیرش می شوند زیرا دانشگاه موظف است ظرفیت هر یک از منطقه ها را متفاوت در نظر گرفته و برای برخورداری از عدالت آموزشی، ظرفیت پذیرش در مناطق کم برخوردار را بیشتر در نظر بگیرد.
داوطلبانی که قصد دیدن رتبه در منطقه خود را دارند باید کارنامه کنکور سراسری را از سایت سازمان سنجش دریافت کنند.
امیدواریم با مطالعه این مطالب به راحتی توانسته باشید به پاسخ سوال خود در رابطه با رتبه در منطقه رسیده باشید.
با آرزوی موفقیت روزافزون برای شما دانش پذیران عزیز
روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبههای برتر ریاضی فیزیک در دانشگاههای تراز اول کشور