images-shape-5images-shape-6images-shape-7images-shape-21images-shape-21

جزئیات مقاله

پزشکی, دندان پزشکی, داروسازی با 24 گام برنامه ریزی فاروس با قاطعیت و اطمینان 100%

تاریخچه پزشکی در ایران منابع آموزشی - اخبار دانشگاه ها - مقالات کنکوری

 تاریخچه پزشکی در ایران

 

مطالعه اصولی دروس با موفیت شما در رسیدن به هدفتان ارتباط مستقیم دارد . هر درسی باید با تکنیک و شگرد خود خوانده شود. 

قبل از آغاز تعیین رشته تحصیلی در پایه دهم به نکات زیر توجه کنید:

  • تمایلات حرفه ای و علاقه مندی ها ی خود را بشناسید.
  • مشاغل متناسب با شخصیت خود را در جامعه شناسایی نمایید.
  • کاملترین و سریعترین روش برنامه ریزی VIP کنکور را بیاموزید.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

 

آغاز پزشکی در ایران : نوشته ای از ابن سینا با نام «Princeps Abinsceni» اثر «Gentile da Foligno» چاپ سال ۱۵۲۰ ایتالیا

نخستین پزشک آریایی تریتا یا سریتا  از قوم پارت‌ها در خوارزم  زندگی می کرد که شخصیت پزشکی شبیه اسکلپیوس  یونانی و آسکولاپیوس  رومی داشته است.

در متونی به زبان پهلوی  «تریتا» در حال جراحی توصیف شده است. تریتا از خواص گیاهان دارویی به درستی آگاهی داشته و خودش  عصارهٔ گیاهان را جداسازی و با آنها دارو می ساخت. در یسنای ۹، بند ۱۰ آمده‌ است: «سومین ناموری که گیاه هئوما را فشرد و عصاره آن را مهیا ساخت، تریتا از خاندان سام  و دارای دو پور دلیر، ارواخشیه و گرشاسب بود.

نام این پزشک، در تاریخ پزشکی ایران و هندوستان  به عنوان نخستین پزشک آریایی آورده شده و تاریخ زندگی ایشان مربوط به دوره ای است که آریاییان هند و ایران از هم جدا نبودند.

پس از تریتا، در آریاویژ و محل ورایماکرت پزشک آریایی به نام یما توانست بیماران پوستی ، استخوانی ، دندانی را از بیماران و افراد سالم مجزا نماید.

ساکنان این ناحیه برای سلامت خود از پرتوهای آفتاب بهره می‌گرفتند. در مینوخرد پرسش ۶۰ بند ۲ اشاره می‌نماید:  ورایماکرت در ایران ویژ، ساخته یما است و هر آیین ، مردمان و ستوران و پرندگان در آنجا به خوبی زیسته و از مردان و زنان، هر چهل سال، نسلی جدید و خانواده‌ای پدید آید و زندگانی آن‌ها بسیار و ایشان را درد و رنج و بیماری کمتر است . نام یما نیز مانند تریتا در کتب هنود یادشده‌ است.

 بقراط  نخستین کسی بود که تاریخ طب را به صورت منظم و مدون ارائه کرد و آن را از سحر و جادو جدا ساخت بود (۴۶۰–۳۵۵ قبل از میلاد مسیح). 

 پس از وی جالینوس (سال ۱۹۹–۱۲۹ میلادی) مدرسه جدیدی برای تشریح بنا کرد و آثارش برای مدت بیش هزار سال، اساس عقاید طبیعی‌دانان قرار گرفت. طب مزاجی در واقع، اساس روش درمانی بقراط و جالینوس بود. 

نجم‌آبادی در کتاب تاریخ طب در ایران، ضمن اشاره به این مطلب می‌نویسد که مکتب طبی زرتشت خیلی پیش‌تر از مکاتب طبی یونان، در عالم وجود داشته ‌است.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی در پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور


 

 آقای سیریل الگود نویسنده کتاب تاریخ پزشکی ایران در صفحه ۳۶ این کتاب عنوان کرده‌ است:

 در ایران قدیم وضعیت طب پیشرفته‌تر از آشور بود حتی به جرأت می‌توان گفت ایرانیان اصول آن چیزی را که طب یونانی نامیده شده، به یونانیان آموزش داده‌اند حتی خود یونانی‌ها هم فرضیه طبایع چهارگانه خود را یک فرضیه بیگانه می‌شناختند و به رسم آن زمان، آن را ایرانی می‌پنداشتند.

یکی از سنگین ترین رقابت ها در کنکور علوم تجربی ، حصول نتیجه مطلوب در رشته پزشکی است . داوطلبان زیادی به دلیل جایگاه اجتماعی بالا و درآمدزا بودن رشته پزشکی و زیر مجموعه های آن مثل دندانپزشکی ، فیزیوتراپی، مامایی ، پرستاری و هوشبری متقاضی شرکت در این گروه آزمایشی هستند.

در قرن چهارم میلادی مردم و طبیبان کم‌کم روش های بقراط و جالینوس را رها کردند و برای درمان بیماری‌ها به سحر و طلسم رو آوردند و سال‌های درازی، روش بقراط و جالینوس به فراموشی سپرده شد.

در جنگ‌های ایران و یونان ، آثار طبی بقراط و طبیبان یونانی، به دست ایرانیان افتاد و ایرانیان بخوبی از این منابع بهره مند شدند. 

در مدرسه جندی شاپور دانشمندان ایرانی با کمک ترجمه آثار مهم نویسندگان یونانی، طب یونان  را احیا کردند. در دوران بعد از اسلام ، ترجمه کتب طبی یونان اساس کار پزشکان مسلمان مانند محمد بن زکریای رازی و ابن سینا  بود. 

پیشرفت‌های علمی سریع مسلمانان یکی از شگفتی های عالم است. لذا هر کس به دنبال علم پزشکی بود ، به ایران می آمد.

 در آن زمان در اروپا بیمارستان‌های کمی وجود داشت و شیوه های علمی درمان،  چندان مرسوم نبود. در جوامع مسلمان ، بیمارستان‌هایی مجهز به بخش‌های مختلف با تخصص‌های گوناگون در این دوران ثبت شده اند.

اولین دانشگاه پزشکی ایران: 

دانشگاه علوم پزشکی جُندی‌شاپور با نام انگلیسی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences؛ AJUMS)  در شهر اهواز ،استان خوزستان قرار دارد.

 دانشگاه باستانی جندی‌شاپور، در سدهٔ چهارم یا پنجم میلادی احداث شده و طی ۶ قرن، نام جندی‌شاپور به عنوان مرکزی علمی در رشته‌های مختلف گسترش یافته است.

 عصر تعالی و ترقی علم پزشکی در زمان خسرو انوشیروان رخ داد. مکان دقیق  دانشگاه  جندی‌شاپور در دوران ایران باستان به طور قطعی مشخص نیست، اما به گفته احمد اقتداری، در محدوده میان شهرهای شوشتر، شوش و دزفول قرار داشته است.

  روستای شاه‌آباد مابین دزفول و شوشتر و شهر باستانی گندی‌شاپور جزء مکان های این دانشگاه معرفی شده اند. این شهر دانشگاهی به دستور شاپور اول ساخته شد.

دانشگاهی با نام گندی‌شاپوردر یکشنبه ۲ مهر ماه سال ۱۳۳۴ در اهواز گشایش یافت و پس از چندی نامش به جندی‌شاپور تغییر کرد. دانشگاه در نزدیکی رودخانهٔ کارون، در زمینی هموار و نزدیک باغ گیاهان گرمسیری بنا گردید.. معماری منحصر به فرد بناهای دانشکده توسط معماران خبره به نام های کامران دیبا و آندره گدار، این دانشگاه را جزء بناهای تاریخی قرار داد.

دانشکدهٔ کشاورزی، اولین دانشکدهٔ راه‌اندازی‌شده در دانشگاه و رشته‌های کشاورزی، ادبیات، ریاضی و پزشکی، از اولین رشته‌های ارائه شده در دانشگاه جندی‌شاپور بوده اند. مدتی بعد دانشکده پزشکی، به دانشگاه مستقلی تحت نام «دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز» انتقال یافت.

نحوه مطالعه هموشمند و برنامه ریزی شده را از مؤسسه فاروس طاها بطور اجمالی فرا بگیرید.

 

روش 24 گام تنها روش تضمینی در کشور جهت قبولی در پزشکی، قبولی در دندان پزشکی و قبولی داروسازی و همچنین رتبه‌های برتر ریاضی فیزیک در دانشگاه‌های تراز اول کشور

برچسب ها: