فاروس logo

اشتباه رایج در برنامه ریزی درسی

اشتباه رایج در برنامه ریزی درسی

اشتباه رایج در برنامه ریزی درسی

اشتباه رایج در برنامه ریزی درسی

 

شاید فکر کنید اجرا کردن برنامه خیلی سخت است  . برای خودتان برنامه می نویسید اما نمی توانید کلیه برنامه خود را اجرا کنید. بعد دو الی سه روز کل برنامه بهم می ریزد. و تعداد زیادی از بازه های زمانی درسی به عقب می افتد. و شاید حس کنید که به کل برنامه درسی به درد شما نمی خورد. بعضی از دانش آموزان این مشکل را را دارند . در ادامه مقاله به بررسی اشتباه های رایج در برنامه ریزی درسی می پردازیم  .

 

در هنگام نوشتن برنامه درسی ایده آل گرا نباشیم

 

برای نوشتن برنامه درسی همه ی آن هدف گذاری هایمان برای پیشرفت می آید سراغ مان. یعنی همان ایده آل هایی که برای آِینده ی تحصیلی خود در نظر گرفته ایم.

 

دانش آموزی که ساعت مطالعه اش هشت ساعت است. و بسیار تلاش کرده است که ساعت مطالعه خود را به دوازده ساعت برساند. اما موفق نبوده است . وقتی که برای هفته ی آینده خود می خواهد برنامه ریزی درسی بکند. تمام تلاش خودش را می کند که برای برنامه ریزی درسی هفته ی آینده میزان مطالعه درسی خود را به آن هدفی که داشته است ، یعنی به دوازده ساعت برساند . یعنی در هفته های آینده به آن هدف برسد و پیشرفت بکند. برای همین برنامه درسی خود را بر اساس حجم  روزانه دوازده ساعت تنظیم می کند .

 

دلیل ننوشتن برنامه درسی به صورت ایده آل گرا

 

این طبیعی است که از روزی هشت ساعت مطالعه می خواهید به دوازده ساعت مطالعه برسید بسیار برای دانش آموز سخت می باشد. همین سختی ناگهانی برنامه درسی دانش آموز ، باعث می شود که برنامه درسی دانش آموز بهم بریزد. و در واقع نتواند با برنامه درسی پیش برود.

 

چرا ؟ چون دانش آموز موقعه برنامه ریزی کردن برای درس های خود ایده ال گرا بوده است و واقع بینانه عمل نکرده است . یعنی برنامه خود را بر اساس یک ایده آلی که بوده است طراحی کرده است یعنی همان ایده آل ، روزی دوازده ساعت مطالعه برسد. و چون دانش آموزی که روزی هشت ساعت مطالعه داشته باشد نمی تواند در مدت زمان کوتاه به روزی دوازده ساعت مطالعه برسد. پس نمی تواند به خوبی برنامه درسی را اجرا کند . و همین عامل باعث می شود که کل برنامه به هم می ریزید .

 

 درست است که گفتیم ننوشتن برنامه می تواند به شما آسیب برساند  و باعث استرس شما بشود در کنار آن نوشتن یک برنامه ی بد و غیر اصولی هم می تواند همان قدر به شما آسیبب برساند

 

به صورت واقع بینانه برنامه ریزی کنید

 

پس یک نکته ای که وجود دارد این است که برنامه ی درسی خود را بر حسب واقعیت برنامه ریزی کنید نه ایده آل هایتان . یعنی دانش آموزی که هشت ساعت می تواند درس بخواند بر حسب همان هشت ساعت برنامه ریزی بکند حتی کم تر برای خود برنامه ریزی بکند. اما چون می خواهد پیشرفت بکند و یک سری اهداف برای پیشرفت خود همه ی دانش آموزان در نظر می گیرند . که باید خارج از برنامه این هدف ها را پیاده سازی کند.

 

هدف های ایده آل خود را خارج از برنامه خود پیش ببرید

 

 دانش آموز باید سعی کند هدف های خود را خارج از برنامه ی اصلی خود پیش ببرد. به طور مثال تعیین کنید که هر روز یک ربع الی بیست دقیقه ساعت مطالعه خود را بهتر کنید. بیشتر تست های متنوعی حل کنید . به طور کل هر هدفی که داشته است. به طور مثال می تواند افزایش ساعت مطالعه باشد ، افزایش کیفیت مطالعه باشد ، افزایش پاسخ دادن به سوال های تستی خود باشد . یا برای یک درسی که ضعیف هستید بیشتر زمان بگذارید و بیشتر لغت بخوانید. به طور کل هر هدفی که برای پیشرفت تحصیلی خود داشته اید می توانید خارج از برنامه اصلی خود زمان بگذارید

 

چگونگی افزایش ساعت مطالعه در برنامه درسی

 

  بعد از تمام شدن برنامه  اصلی در یک روز هر روز برای خود تعیین بکنید که چند دقیقه ای را برای مطالعه یک درس بگذارید این گونه ساعت مطالعه شما در یک روز بیشتر خواهد شد . این گونه اگر در یک هفته ای شما ساعت مطالعه خود را از هشت ساعت توانستید به نه ساعت برسانید برای هفته های آینده خود برای همان نه ساعت برنامه ریزی کنید. پس اول باید شما پیشرفت کنید و بعد برنامه ریزی درسی خود را تغییر بدهید

 

پیشرفت در برنامه های درسی

 

اکثر دانش آموزان ایده آل گرا عمل می کنند که همین عامل باعث می شود استرس نیز بگیرند. هدف از نوشتن یک برنامه این است که دانش آموز بر اساس یک نظمی و بر اساس یک آرامشی پیش بروم. و حس کنم که همه چیز منظم دارد پیش می رود. و همه چیز خوب است و خود شخص از درس خواندنش راضی باشد. نه این که دانش آموز بیاد برنامه درسی خود را سنگین کند. و نتواند انجام بدهد و اعصاب دانش آموز خورد بشود و استرس بگیرد.

 

درست مثل یک شخص مبتدی که می خواهد بدن سازی را شروع کند و می آید برای اولین بار با وزنه ی بیست کیلویی شروع می کند. این شخص قطعا توانایی آن دمبل بیست کلویی را ندارد و نمی تواند یک بدن خوب بسازد . این شخص باید در ابتدا با یک ورزنه ی سه کیلویی و یا پنج کیلویی شروع کند. و بعد از یک مدتی که بدن او پیشرفت می کند .می تواند وزنه خود را سنگین تر بکند.

 

سوال های متداول

 

اگر کسی بدون برنامه درس بخواند چه اتفاقی می افتاد؟

مثل کسی می ماند که نقشه راه ندارد و نمی تواند مقصد اصلی خود را پیدا کند . پس برای رسیدن به مقصد اصلی یعنی قبولی در کنکور سراسری باید یک برنامه اصولی درسی و کنکوری داشت

بزرگ ترین روش اشتباه درس خواندن کدام است؟

اگر کسی بدون هیچ بنرامه درسی ، مطالعه کند و اصلا به طور کل برنامه ای نداشته باشد . قطعا نتیجه ی خوبی را دریافت نخواهد کرد

 

جهت ارتباط با مشاوران فاروس طاها با این شماره تماس بگیرید. تلفن : 09120981385

برچسب ها