فاروس logo

کنکور در ترکیه

کنکور در ترکیه

کنکور در ترکیه

کنکور در ترکیه

  

ترکیه کشوری است با دانشگاه‌ های بین‌المللی بسیار، که سالانه چندین هزار دانشجوی خارجی در آن‌ها به تحصیل می‌پردازند. بنابراین، طبیعی است که دانشجویان خارجی و پذیرش آن‌ها شرایط کنکور ترکیه را تحت تاثیر خود قرار بدهند. در واقع، کنکور در ترکیه به دو بخش تقسیم می‌شود. یک کنکور که ویژه شهروندان ترک خود کشور است. و کنکوری که مختص متقاضیان خارجی ادامه تحصیل در ترکیه می‌ باشد. از آن ‌جایی که شما به عنوان یک فرد خارجی نیاز دارید تا با شرایط کنکور ترکیه برای خارجیان آشنا شوید. سعی داریم تا اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار دهیم. پس تا پایان این مقاله فاروس طاها را بخوانید. تا به طور کامل و جامع با شرایط کنکور ترکیه آشنا شوید.

  

کنکور در ترکیه برای خارجیان/ آزمون يوس (YOS)  

 

آزمون یوس در حقیقت مهم ترین و اصلی‌ ترین کنکور ترکیه برای ورود دانشجویان خارجی به مقطع کارشناسی است. که هر ساله در این کشور به طور غیر متمرکز برگزار می‌ شود. بازه زمانی آزمون یوس اغلب بین اوایل اردیبهشت تا اوایل تیر است. شما به عنوان یک دانشجوی خارجی برای ورود به همه رشته‌ ها (رشته ‌های پزشکی و غیر پزشکی) باید در این آزمون نمره قبولی را کسب کنید.

  

آزمون یوس بین ۸۰ تا ۱۰۰ سوال دارد. اما تعداد دقیق این سوالات را خود دانشگاه تعیین می‌کند. این که شما متقاضی ورود به کدام رشته باشید فرقی ندارد. چرا که مواد امتحانی این آزمون به طور معمول ریاضی، هندسه و هوش است. مدت زمان پاسخگویی به سوالات نیز بستگی به تعداد آن‌ها بین ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه است.

  

  

آیا موفقیت در آزمون یوس تنها شرط ورود به دانشگاه‌های ترکیه است؟

 

برای بعضی از دانشگاه ‌ها علاوه بر آزمون یوس، معدل دیپلم و پیش دانشگاهی نیز مهم است. بنابراین، قبل از انتخاب دانشگاه، شرایط پذیرش آن را با دقت بررسی کنید. امکان دارد شما ماه‌ ها برای قبولی در آزمون یوس تلاش کنید و نمره قبولی را نیز کسب کنید. اما به سبب پایین بودن معدل دیپلم یا پیش دانشگاهی نتوانید وارد دانشگاه مورد نظرتان شوید.

  


 

نکته مهم

 

توجه داشته باشید که دانشگاه‌ های دولتی و خصوصی ترکیه دانشجوی خارجی نیز قبول می کنند. در این صورت، شما باید مدرکی به دانشگاه ارائه کنید که نشان دهد با زبان ترکیه آشنایی دارید. یکی از معتبرترین مدرک‌ های زبان ترکی گواهی ‌نامه آزمون تومر است. اما اگر بخواهید در دانشگاه‌های بین‌المللی پذیرش بگیرید نیاز به ارائه چنین مدرکی نیست و مدارک معتبری مانند IELTS و TOFEL کافی است.

  

پذیرش بدون کنکور ترکیه

 

پذیرش بدون آزمون ترکیه راحت ترین و مطمئن ترین راه برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه است. بعضی از دانشگاه های دولتی ترکیه و همه دانشگاه های خصوصی کشور ترکیه از این راه دانشجویان بین المللی را می پذیرند. باید این موضوع را به خوبی بدانید. که اگر شما از طریق آزمون YOS و یا آزمون SAT برای پذیرش بدون کنکور دانشگاه های ترکیه اقدام نمایید، امکان دارد حد نصاب نمره را کسب نکنید. اما از طریق پذیرش بدون آزمون کاملا به صورت تضمینی پذیرش شما در دانشگاه و رشته مورد نظرتان ثبت خواهد شد. و با شروع ترم جدید شما وارد دانشگاه مورد نظرتان خواهید شد.

  


 

 دانشگاه های کشور ترکیه از ۳ روش زیر دانشجویان غیر بومی را جذب می کنند:

 

  

تا چندی پیش بیشتر کسانی که قصد داشتند بدون آزمون در دانشگاه های ترکیه تحصیل کنند. باید جذب دانشگاه های خصوصی می شدند.

  

چرا پذیرش بدون آزمون ترکیه؟

 

برای دریافت پذیرش ترکیه بهترین و مطمئن ترین راه پذیرش بدون آزمون ترکیه است. اما چرا مطمئن ترین راه است؟ و چه مزیت هایی نسبت به پذیرش از راه آزمون های گوناگون دارد؟ هر دانشگاهی در ترکیه برای پذیرش دانشجویان از طریق آزمون حداقل نمره ای را مشخص کرده است. دانشجوی متقاضی باید برای پذیرش خود حتما نمره بالاتر از آن را کسب کند. حتی امکان دارد افراد بسیاری نمره بالا کسب کنند و ظرفیت دانشگاه پر شود. بنابراین ممکن است شما حتی با نمره بالاتر از حداقل نمره نتوانید در دانشگاه مورد نظرتان قبول شوید. در حالی که در پذیرش بدون کنکور ترکیه بعد از اقدام شما و ارسال مدارک برگه پذیرش خود را به صورت مستقیم دریافت خواهید کرد.

  

دانشگاه های ترکیه

 

در ترکیه بیش از 200 دانشگاه وجود دارد. که بیشتر آن ها توسط ایالت مربوطه اداره می شود. دانشگاه های ترکیه نسبتاً جوان هستند و تا سال 1970 فقط 8 دانشگاه دولتی در این کشور وجود داشته است. در سال 1984 اولین دانشگاه خصوصی ترکیه تأسیس شد. در میان جدید ترین دانشگاه های این کشور، می توان به دانشگاه خصوصی آنتالیا اشاره کرد. این دانشگاه اولین دانشجویان خود را در سال تحصیلی 2012-2013 جذب کرد. این دانشگاه با هدف تأمین بیش از نیمی از دانشجویان خود از خارج از ترکیه تأسیس شده است. طبق رنکینگ ها و رتبه بندی های اخیر، کیفیت سیستم آموزش عالی در ترکیه جایگاه 45 ام را به خود اختصاص می دهد.

  

مزایای تحصیل در ترکیه

 

از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  

  

مدارک لازم  برای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه

 

همان طور که اشاره شد، مدارک و شرایط لازم جهت پذیرش در ترکیه بستگی به رشته و دانشگاه و مقطع تحصیلی شما دارد. پس از آنکه پذیرش مورد نظر شما صادر شد، می توانید برای اخذ ویزای دانشجویی اقدام کنید. شاید برای شما نیز این پرسش مطرح شود که آیا برای رفتن به ترکیه با هدف تحصیل، اخذ ویزای دانشجویی ترکیه ضروری است؟ بله. اگر چه شما می توانید بدون اخذ ویزا با هدف توریستی وارد این کشور شوید. اما به منظور تحصیل نیازمند ویزا خواهید بود.

 

در زیر لیست مدارک کلی لازم برای دریافت ویزا آمده است:

 

 

در این مقاله فاروس تلاش کردیم تا حد امکان درباره کنکور در ترکیه و شرایط آن صحبت کنیم. با این وجود، اگر سوال یا ابهامی باقی مانده است، با موسسه فاروس طاها تماس حاصل نمایید تا مشاوران و کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

  


 

☎️شماره تماس موسسه فاروس طاها = 09120981385 ☎️

  


✅ آیا تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی امکان پذیر است؟


بله. در مقاطع مختلف می توانید در دوره هایی به زبان انگلیسی تحصیل کنید.


✅ آیا می توان در ترکیه به صورت رایگان تحصیل کرد؟


بله. تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور تقریباً رایگان است.


✅ آیا امکان اخذ اقامت بعد از تحصیل در ترکیه وجود دارد؟


بله. ابتدا یک اقامت 1ساله، بعد از آن 3 ساله و پس از آن اقامت 6 ساله این کشور را دریافت می کنید.


✅ آیا در کشور ترکیه دانشجو اجازه کار در حین تحصیل دارد؟


بله. دانشجویان بسته به مقطع تحصیلی شان، بین 20 تا 30 ساعت در هفته اجازه کار دارند.

برچسب ها