فاروس logo

مهارت تکنیک تست زنی در آزمون های آزمایشی

مهارت تکنیک تست زنی در آزمون های آزمایشی

مهارت تکنیک تست زنی در آزمون های آزمایشی

شک دو گزینه در آزمون های آزمایشی و کنکور سراسری

 

در شرایط خوب و نرمال شَک کردن بین دو گزینه در بین سوالات تستی به وجود نمی آید . ایده آل ترین حالتی که برای داوطلب و یا دانش آموز پیش می آید این است که به سوالاتی که در آزمون آزمایشی یا کنکور سراسری میبیند مسلط است و جواب درست را میداند و در زمان استاندارد  و منظم اش پاسخ میدهد.

 

و یا سوالاتی وجود دارد که کمتر در مورد آن ها مطالعه کرده است و تسلط کامل بر روی آن ندارد و از این سوال رد میشود و برای آن پاسخی نمیدهد.

 

 

در شرایطی داوطلب کنکور سراسری بین دو گزینه شَک میکند. که با آمادگی و تسلط کم تری در آزمون شرکت میکند.

 

به هر حال زمانی که داوطلب در این شرایط گیر میکند. میتواند از روش هایی استفاده کند که شَک اش را کمی بر طرف کند و او بتواند به جواب درست برسد.

 

معمولا زمانی که با سوالاتی روبه رو می شویم که بین دو گزینه شَک میکنیم آن را علامت میزنیم. که بعد از اینکه تمام سوالات را حل کردیم برگردیم . اگر زمان اضافی داشته باشیم برای آن سوال دنبال راه حل باشیم.

 

اما برای این سوال ها راه حل های دیگری نیز هست که بتوانیم دقیق تر به سوال پاسخ بدیم  و دیگر زمان از دست ندهیم.

 

متخصصان معمولا سه راه را پیشنهاد میکنند که داوطلبان اگر مایل بودند از آنها استفاده کنند:

 

۱_ تمرین کردن و آمار گیری کردن در خانه

 

زمانی که داریم در خانه تستی های تالیفی و یا سوال های سال های گذشته کنکور سراسری را حل میکنیم به سوالی میرسیم که بین دو گزینه جواب درست را نمی دانیم و شَک میکنیم.

 

اما با وجود شک در حل کردن این تست ها معمولا درست حل می کنیم. پس احتمال این است که در کنکور سراسری اگر به همچنین سوال هایی برخورد کنیم درست حل کنیم و یا بالعکس.

 

یعنی تست هایی که به عنوان تمرین  حل می کنیم  و به سوال هایی می رسیم که بین دو گزینه آن شَک داریم . معمولا پاسخ این سوالات را اشتباه پاسخ می‌دهیم .بهتر است در کنکور سراسری آن را پاسخ ندهیم.

 

این روش را نمیتوان گفت صد درصد روش درستی است. اما تا حدودی برای داوطلبان کنکور سراسری به میزان قابل توجه ای موثر واقع شده است.

 

 

2-شَک نسبی و شک مطلق

 

شَک نسبی

 

شَک نسبی همان شک استنباطی و تحلیلی است.

 

توضیح آن به این گونه است که درباره یک سوالی اطلاعات داریم اما دچار یک وسواس شده ایم . نمیتوانیم تمرکز کنیم جواب درست را انتخاب کنیم.

 

از نظر مشاوران میگویند بهتر است به این گونه شَک ها پاسخ بدهید.

 

شَک مطلق

 

در واقع شَکی است عددی و شمارشی. یعنی قابل حل نیست.

 

به عنوان مثال شما مسئله ی ریاضی را حل کرده اید . به یک رقمی یا پساخ عددی ایی رسیده اید. اگر دوباره نیز سوال را از ابتدا حل کنید باز نیز به همین پاسخ می رسید . بهتر است به این گونه شَک ها پاسخ ندهید.

 

3-پاسخ به شک پنجاه پنجاه

 

بعضی از مشاوران با توجه به تحلیل آماری میگویند که اگر داوطلب کنکور سراسری با شَک رو به رو شد که بین دو گزینه با درصد های نصف نصف یعنی پنجاه پنجاه گیر کرده بود بهتر است پاسخ بدهد.

 

زیرا ارزش هر تست صحیح ۳ برابر تست های نادرست است که این موضوع به نفع داوطلب است.

 

اگر بخواهیم یک ترفند تست زنی را در آزمون های آموزشی بگوییم این است که اگر تست های دیدید که جای خالی داشت بهتر است به پاسخ های تست نگاهی نکنید به کمک ذهن تان جواب را پبدا کنید و بعد بین گزینه ها آن را انتخاب کنید . این گونه شَکی دیگر بین گزینه ها برایتان به وجود نخواهد آمد.

 

نتیجه تکنیک تست زنی شَک بین دو گزینه

 

در کل اگر داوطلب کنکور سراسری میخواهد به طور کل این شَک ها را قبل از آزمون و امتحان کنکور سراسری بر طرف کند بهتر است تسلط بیشتری بر روی مباحث درسی خود داشته باشد که این هم توسط تمرین و حل کردن تست های زیاد بدست می آید .

 

جهت ارتباط با مشاوران فاروس طاها با این شماره تماس بگیرید. تلفن :  09120981385

برچسب ها