فاروس logo

خلاصه نویسی به روش هاروارد

خلاصه نویسی به روش هاروارد

خلاصه نویسی به روش هاروارد

خلاصه نویسی به روش هاروارد

 

خلاصه نویسی به روش هاروارد به چه صورت است؟ شما در حین درس خواندن مطالب را به صورت خلاصه یادداشت می کنید؟ با شیوه های این کار آشنایی دارد؟ به طور کلی برای این که مطالب را فراموش نکنید و منبعی برای زمان جمع بندی خود داشته باشید، در زمان مطالعه دروس چه می کنید؟ بازه ی کنکور یک زمان یک ساله است. اگر شما از همان تابستان اقدام به مطالعه کنید فرصت خیلی زیادی دارید و در واقع بهترین زمان برای شروع را داشته اید. اما ذهن شما نمی تواند این همه مطلب را برای این مدت طولانی در خود نگه دارد. پس چه کار کنیم که مطالب از یادمان نرود؟ باید حتما درس ها را دوباره مرور کنید. اما آیا شما فرصت این را دارید که همه درس ها را چندین بار بخوانید تا در ذهن تان تثبیت شوند؟ اینجاست که اهمیت خلاصه نویسی مشخص می شود.

 

خلاصه نویسی حرفه ای

 

چطور یک خلاصه نویسی حرفه ای داشته باشیم؟ بچه ها این روش زمانی کاربردی و مفید می باشد که به صورت درست انجام شود. به طوری که وقت زیادی هم از شما نگیرد. متاسفانه گاهی بعضی دانش آموزان این کار را به صورت کاملا غلط انجام می دهند. تمامی مطالب را رو نوییسی می کنند که تمام زمان آن ها صرف خلاصه نویسی می شود. این کار کاملا اشتباه است. باید مطالب را به صورت مختصر و مفیید یادداشت کنید. مورد دیگر آن که در حین درس خواندن این کار را انجام ندهید❌. به طور مثال شما در حال مطالعه درس زیست هستید. مبحثی که برای امروز در نظر گرفته اید بخوانید را به اتمام برسید و سپس مطالب مهم را یادداشت کنید. دوستان در روش PQRST که به خلاصه نویسی به روش هاروارد معروف می باشد، مطالعه هر درس طبق یک مراحل انجام می شود.

 

 

خلاصه نویسی به روش کرنل

 

در رابطه با خلاصه نویسی به روش کرنل چیزی شنیده اید؟ دوستان عزیز یادداشت برداری روش های مختلفی دارد. اما شاید باید یادبگیرید که بهترین و حرفه ای ترین را انتخاب کنید و از آن استفاده کنید. یادداشت کرنل برای اولین بار در دانشگاه کرنل و توسط والتر پاوک معرفی شد. هدف اصلی از ابداع روش کرنل این است که شما حتی اگر علاقه‌ای به یادداشت برداری سنتی یا حتی استفاده از نقشه کشی ذهنی نداشته باشید، می‌توانید از این روش یادداشت برداری به عنوان یک جایگزین استفاده کنید. در این روش خبری از یادداشت کردن دوباره و چند باره مطالب یا آوردن عین مطالب کتاب بر روی کاغذ نیست. روش کرنل در کنار نقشه کشی ذهنی یکی از اقتصادی‌ترین روش های خلاصه نویسی به حساب می‌آید. در ادامه سه مرحله مهم برای یادگیری و استفاده از سیستم کرنل را یاد می‌گیریم.

 

مرجله ی اول بخش بندی کاغذ می باشد. کاغذ خود را به ۳ بخش مجزا تقسیم بندی کنید. در بخش اول موضوع را بنویسید. در بخش دوم کلمات کلیدی و نظرات شخصی خود را یادداشت کنید. در قسمت آخر هم خلاصه ی تمام مطالب را بنویسید. مرحله دوم نامگذاری هر بخش می باشد. بعد از اینکه هر بخش را تقسیم بندی کردید، وقت آن می‌رسد که یاد بگیریم هر کدام از آنها محل قرار گیری چه اطلاعاتی هستند؟ مشخص کردن این موضوع نه تنها به منظم شدن خلاصه‌های شما کمک خواهد کرد، بلکه باعث خواهد شد که به کمک آن، مغز خود و توانایی‌هایش را بهتر محک بزنید. بعد از اینکه یادداشت برداری را کامل کردید، وقت آن است که طی مدت زمان خاصی آن را مرور کنید تا به خاطر بسپارید. این یعنی شما دیگر نیازی ندارید که برای مرور مطالب، کتاب‌های حجیم را مطالعه کنید و دوباره بخوانید.

 

خلاصه نویسی یا هایلایت

 

گاهی دانش آموزان از ما سوال می پرسند که خلاصه نویسی یا هایلایت🙄🤔؟ برای پاسخ به این سوال اجازه دهید PQRST از خلاصه نویسی به روش هاروارد را که در قسمت بالا گفتیم توضیح دهیم. در این شیوه برای مطالعه دروس 5 مرحله گفته شده است. پیش مطالعه، پرسش، خواندن، خلاصه نویسی و آزمون.  خلاصه نویسی کردن مانند بسته بندی کردن است. بسته بندی شما نباید شل یا سفت باشد. نباید شلوغ و نامرتب باشد. نتیجه استفاده از کاغذ یا پلاستیک بیش از حد برای بسته بندی، سخت باز کردن آن است. شما باید با کمک ابزارهایتان، مطالب درسی را به بهترین شکل ممکن بسته بندی کنید. در این بین یادگیری روش استفاده از ابزارها و البته تکنیک‌های خاص خلاصه برداری، می‌تواند خلاصه‌هایتان را بهتر و بهتر کند.

 

هایلایت فقط یک ماژیک یا لوازم تحریر نیست، هایلایت عصای دست رتبه برترها و قبولی‌های تیزهوشان است. وقتی برای اولین بار درسی را مطالعه می کنید، حتما زیر آن خط بکشید یا آن را با ماژیک هایلایت کنید. این کار باعث می شود مطالب بیشتری در ذهنتان بماند. زیر همه مطالب کتاب خط نکشید. بلکه فقط نکات مهم و کلمات کلیدی برای ما مهم هستند.

 

 

خلاصه نویسی به روش مایند مپ

 

در این قسمت می خواهیم کمی با خلاصه نویسی به روش مایند مپ آشنا شویم. مایند مپ یکی از اصولی ترین روش ها برای یادگیریست. این روش توسط آقای تونی بوزان، حدود سی سال پیش در کشور آمریکا ارائه شده است و مدتهاست یکی از محبوب ترین تکنیک های یادگیری در جهان است. در این روش تلاش شده با استفاده از مطالعاتی که بر روی ذهن بشر صورت گرفته است، با استفاده از طرح های گرافیکی و تصاویر کارایی مغز را بالاتر برده تا بتوانیم بسیار آسان تر مطالب را در حافظه مان جای دهیم.

 

قبولی تضمینی پزشکی

 

موسسه فاروس طاها با سال ها سابقه در زمینه قبولی کنکور سراسری برنامه ریزی خود را مبنی بر گام با پشتوانه سال ها سابقه به اتمام رسانده است. این برنامه شامل برنامه ریزی پایه دهم تا کنکور به همراه قوی ترین منابع آموزشی کشور، برنامه ریزی پایه یازدهم تا کنکور به همراه منابع و همینطور برنامه ریزی برای پایه دوازدهم و متقاضیان کنکور در کمتر از یکسال است. این طرح با هدف کسب رتبه برتر در رشته های پزشکی دندانپزشکی و داروسازی به وجود آمده است. با انتخاب گام های برنامه ریزی فاروس از هر یک از منابع تحصیلی دیگر بی نیاز خواهید شد. همچنین می توانید با آزمون های مرحله به مرحله فاروس سطح خود را در پایان هرگام بسنجید و رتبه خود را ببینید. 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه کافیست مشخصات خود را شاما نام، نام خانوادگی و پایه تحصیلی به شماره 09120981385 از طریق واتساپ ارسال فرمایید. حتما با ما همراه باشید و نتیجه ای بی نظیر بگیرید. فاروس طاها نامی آشنا در زمینه ی ستارگان کنکور است. موفقیت تضمینی در کنکور 1401 آرزوی خیلی از بچه های کنکوری است. ما به این آرزو جامه‌ی عمل پوشانده ایم. کافیست طبق برنامه ما پیش بروید. به همه دروس اهمیت دهید و منطقی باشید. طبق تجربه کسی درسی را حذف نکنید و یا کارهای عجیب و غریب انجام ندهید.

 

 

سوالات متداول

 

بهترین روش صحیح خلاصه نویسی چیست؟

بهترین روش صحیح خلاصه نویسی روشی است که از ویژگی های خاصی برخوردار باشد. برای آشنایی با ویژگی های بهترین روش خلاصه نویسی با مشاوران فاروس طاها تماس بگیرید. 

خلاصه نویسی درختی چیست؟ 

خلاصه نویسی به روش نموداری یکی از روش‌های مؤثر برای خلاصه‌نویسی انواع درس‌هاست. این تکنیک خلاصه برداری در کنار خلاصه نویسی به روش هاروارد ازجمله روش های مرسوم است. این روش درواقع یک سبک مطالعه است که کمک می‌کند به‌صورت فعال مطالعه کنید و بیشترین یادگیری را داشته باشید.

برچسب ها